HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Mayıs 2020 Perşembe Saat: 12:53

“YASON KORUNMALI”

Ordu Çevre Derneği ve Perşembe Sakinşehir Derneği, Yason’da yapılan inceleme sonucu kazılan yerlerde çıkan kalıntıların incelenmesinin gerekli olduğuna dikkat çekti.          Ordu Perşembe ilçesinde bulunan Yason Burnu’nda bir
“YASON KORUNMALI”

Ordu Çevre Derneği ve Perşembe Sakinşehir Derneği, Yason’da yapılan inceleme sonucu kazılan yerlerde çıkan kalıntıların incelenmesinin gerekli olduğuna dikkat çekti.

         Ordu Perşembe ilçesinde bulunan Yason Burnu’nda bir proje ile yapılan çalışmaları yerinde görmek için CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Çevre Derneği, Perşembe Sakinşehir Derneği ve mahalle halkıyla birlikte inceleme yapıldı. Ordu Çevre Derneği, Perşembe Sakinşehir Derneği’yle Yason’da yaptıkları incelemede kazılan yollarda çeşitli taş ve tuğlaya benzeyen parçalar gördüklerini belirterek, bu parçaların incelenmesini istediler.

YASON KORUNMALI

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel yaptığı açıklamada Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’e seslenerek, “Doğaya barışık, çevreye barışık bir insan olarak, bir belediye başkanı olarak anılmak istiyorsa buradan elini çekmelidir Biz daha gerideki tuvalet, otopark düzenlemelerine karşı değiliz.” diyerek kilise yanında yapılmış olan papaz evinin yapılmış biçiminin aslına uygun olmadığını söyleyerek eleştirdi.

ÇALIŞMALAR DURDURULMALI

Yason’da yapılan çalışmaları yerinde bir kez daha gördüklerini söyleyen Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, “Çim alana yapmak istedikleri yol için yapılan kazıda çeşitli parçalar dikkatimizi çekti. Burası sit alanı. Gelişigüzel çalışma olmaz. Zarar veriliyor. Doğal alana taşlardan duvar örmeye başlamışlar. Kabul edilemez. Zarar büyümeden çalışmalar durdurulmalıdır” dedi.

BİRLİKTE HAREKET EDİLMELİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden proje için bilgi istediklerini belirten Gönül, “Burası için bilgi istedik. Yanıt geldiğinde yargı süreci de başlatılmalı. Bu konuda Ordu’daki tüm kurum ve kuruluşlar birlikte hareket etmelidir. Bu alan 1.derecede arkeolojik sit alanı olmasından dolayı çalışmalar Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve arkeolog gözetiminde yapılmalıydı. Bizlere göre alana zarar verilmiştir. Buraya Samsun Anıtlar Kurulu izin vermişse yanlış yapmıştır. Bunun hesabını yasalar karşısında vermelidir diye konuştu.

YASON BOZULUYOR

Perşembe Sakinşehir Derneği Başkanı Levent Erkoç’da, “ Yason bozuluyor. Doğal alana yapay eklentiler yapmanın anlamsızlığı ortada. Burası sit alanı olması yanında bölge olarak kuşların geçiş yerleri, balıkların beslenme alanı. Yason’un çevresine aydınlatma direkleri dikilmiş. Bu direkler sit alanına uygun olmadığı gibi kuşlar ve balıklar için de uygun değil. Buraya kazma vurmak, Yason’a verilecek en büyük zararlardan biridir. Proje bir an önce durdurulmalı, bozulan yerler düzeltilmelidir” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler : “YASON, KORUNMALI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız