HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Haziran 2020 Çarşamba Saat: 09:33

“ŞIK OLMADI”

  MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, fındık konusunda kendi aralarında toplantı yapan AK Parti Bölge Milletvekillerine serzenişte bulundu. Enginyurt, “Ak Parti Bölge Milletvekilleri kendi aralarında fındık konusunda toplanmışlar. Ne ka
“ŞIK OLMADI”

 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, fındık konusunda kendi aralarında toplantı yapan AK Parti Bölge Milletvekillerine serzenişte bulundu. Enginyurt, “Ak Parti Bölge Milletvekilleri kendi aralarında fındık konusunda toplanmışlar. Ne karar aldılar bilmiyorum. Çünkü açıklamadılar. Fındık gibi önemli bir meseleyi bizimle istişare etmemişlerdir. Dolayısıyla hiç şık bir davranış olmamıştır. Doğru bir davranış değildir. Bu durumu kınadığımı kendilerine ifade ettim” dedi.

 

“İSTİŞARE ETMEDİLER”

Ak Parti Bölge Milletvekilleri kendi aralarında fındık konusunda toplandıklarını ifade eden Enginyurt, “Ne karar aldılar bilmiyorum. Çünkü açıklamadılar. Arkadaşlarımız bu toplantıyı yaparken Cumhur ittifakının 3 milletvekili beni,  Sakarya milletvekilimiz Levent Bülbül,   Düzce milletvekilimizi Ümit Yılmaz’ı davet etmeyerek samimi olmadıklarını ortaya koymuşlardır. Bu hakikaten hoş bir davranış değildir. Kabul edilebilecek davranış değildir. Sayın Cumhurbaşkanı, sayın Devlet Bahçeli’yi alıp Yassı adaya beraber giderken ülkenin her konusunda istişare ederken, Devlet Bahçeli’yle istişare ederken bu arkadaşlar fındık gibi önemli bir meseleyi bizimle istişare etmemişlerdir. Dolayısıyla hiç şık bir davranış olmamıştır. Doğru bir davranış değildir. Bu durumu kınadığımı kendilerine ifade ettim. Ama kendilerine de seslendim. Şimdi de sesleniyorum. Madem bizi çağırmadan toplantı yaptınız. Toplantı karar almak için yapılır. Ne kararı aldınız? Fındık 24 lira olsun mu dediniz? 20 liramı olsun dediniz? Fındıkla ilgili ne düşünceniz var? Fındıkla ilgili toplantı mı yaptınız? Basın açıklaması mı yapacaksınız? Cumhurbaşkanımıza mı çıkacaksınız? Toplantı da aldığınız kararları kamuoyuna açıklamanız gerekir” diye konuştu.

 

 “AYNI OYUN SAHNEYE KONULUYOR”

Fındıkta her sene oynanan oyunu tekelci firma yeniden taşeronları sayesinde sahneye koymaya başladığını söyleyen Enginyurt,”Fındık 19–20 liraya sürüldü ki o kadar fındık yok. Yani kimden fındığı alıyorlar da fındığı 19–20 TL’ye bölgede 19-20 liraya düşürdüler? Kime fındık satıyorlar da 19-20 liraya düşürdüler. Kendi aralarında alışveriş yaparak fındığı 19-20 lira gibi göstermelerinde maksat “hükümet yeni fındık fiyatını açıklarken son fiyat buydu. Bunun üzerinden açıklansın baskısı yapıyorlar.” Yani kendileri 15 gün önce TMO’dan 25 liraya fındık alanlar fındık 19–20 liraya nasıl düşürdüler. Bu bir oyun. Bu oyunu bozacağız. Bu oyunu onlara bu millete yedirtmeyeceğiz. Üreticiye yedirtmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

“24 TL ALTINDA OLMAMALI”

Fındıkla ilgi ne düşünülüyorsa açıklanması gerektiğini vurgulayan Enginyurt,”Ben fındıkla ilgili net düşüncemi söylüyorum. Fındık en az 24 lira olmalıdır. 27 liraya kadar yolu var. Çünkü maliyetler yükseldi. Gübre fiyatları iki katına, ilaç fiyatları iki katına çıktı.  Fındık şu an Türkiye’de ihracatıyla en fazla gelir getiren gıda, tarım ürünü olduğu için fındık fiyatları 24 liranın altında fındık olmamalıdır. 27 TL’ye kadar makuldür. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak fındık üreticilerinin yanındayız, milletvekilleri olarak üreticinin yanındayız. Fındık fiyatının en az 24 TL olmasını talep ediyoruz “ ifadelerini kullandı.  (HABER/UFUK ERSOY)

Anahtar Kelimeler : “ŞIK, OLMADI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız