HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Temmuz 2020 Salı Saat: 10:04

“ORDU’MUZU, HEKİM DOSTU ŞEHİR YAPALIM”

Ordu Tabipler Odası’nın yeni Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun; doktorlara karşı şiddet uygulanmasının önüne geçmenin önemine dikkat çekerek; “Ordu ilinde bir çalışma başlatalım, Ordu’muzu Hekim Dostu Şehir yapalım” dedi. Ali Coş
“ORDU’MUZU, HEKİM DOSTU ŞEHİR YAPALIM”

Ordu Tabipler Odası’nın yeni Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun; doktorlara karşı şiddet uygulanmasının önüne geçmenin önemine dikkat çekerek; “Ordu ilinde bir çalışma başlatalım, Ordu’muzu Hekim Dostu Şehir yapalım” dedi.

Ali Coşkun; “Hekim Dostu Şehir demek, o şehirde hekime şiddet, saldırı, baskı yok demektir. Eğer başarılı olabilirsek, emin olun ulusal hatta uluslararası dikkat çeken bir çalışma olacak” şeklinde konuştu.

Hekim Dostu Şehir’e doktorların isteyerek geleceklerini ve severek çalışacaklarını belirten Coşkun şöyle dedi, “Böylelikle doktor eksiğimiz olmayacak. Ayrıca devletin teknik desteği de artacak. Böylelikle aldığımız sağlık hizmeti çok daha ileri ve kaliteli olacak”

15 gün önce yapılan kongrede Ordu Tabipler Odası Başkanlığına seçilen Uzm. Dr. Ali Coşkun, doktorların uğradığı saldırı ve şiddet olaylarına dikkat çekerek, “En değerli varlığımız olan sağlığımızla ilgili her türlü fedakarlığı gösteren doktorların zaman zaman maruz kaldıkları şiddete karşı, toplum olarak bir şeyler yapmamızın zamanı geldi” dedi.

Ordu Tabipler Odası Başkanı Ali Coşkun konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi;

Bu şiddet önlenemez mi?

“Böyle kutsal bir meslek erbabını şiddete (sözlü veya fiili ) maruz bırakmak toplum olarak hepimizi yaralamıyor mu? Şiddete başvuran bu ilkel insanları durdurmak mümkün değil mi? Hekime şiddet bu dünyada olmasa bile ahirette kul hakkına girecek, affedilmeyecek bir hareket değil midir? Bu şiddeti, savunmasız gördüğü beyaz önlüklü doktora gösterecek özde korkak ilkel adamlar düzeltilemez mi? Bu şiddet önlenemez mi? Hele de Karadeniz’in mert insanına bu yakışıyor mu?

Hekim Dostu Şehir

O zaman bir fikrim var! Gelin, Ordu İlimizi ilçeleriyle beraber ‘’Hekim Dostu Şehir’’ ünvanına sahip ulusal ve uluslararası marka yapalım. Hekim Dostu Şehir, tarafımdan proje yapılmış, inşallah uygulamaya konulacaktır. Hekim Dostu Şehir demek, o şehirde hekime şiddet, saldırı, baskı yok demektir, yani beyaz kod ya verilmiyor ya da ulusal olarak en az beyaz kod verilen şehir demektir. Bu tanımlamayı ilk defa bu satırlarda duyuyorsunuz, çünkü benim ve ekibimin projesi ama eğer başarılı olabilirsek, emin olun ulusal hatta uluslararası olarak çok duyacağız.

Sağlık hizmeti çok daha ileri şartlarda verilecek

Hekim Dostu Şehir ilan edilen Ordu, ülke çapında marka değerini kat be kat yükseltecektir. Hekim Dostu Şehir yani doktora en çok saygı duyulan şehir Ordu’muz olursa, buraya ülkemizin dört bir yanından doktorlar gelip hizmet vermek isteyecek, yaşamak isteyecek ve ilimizin hekim eksikliği tarihe karışacak. Her branştan doktorun hizmet vermek ve yaşamak için koşarak güzel Ordu’muzu tercih etmesi, Sağlık Bakanlığımızın da dikkatini çekecektir ve şehrimiz teknik yönden de azami desteklenecektir. Ordulu hemşerilerimiz belki de ülkemizdeki en güzel sağlık hizmetini alabileceklerdir.

Hadi gelin o zaman Hekim Dostu Şehir amaçlı çalışmamıza her mahallede, her köyde, her kasabada, her ilçede ve il genelinde başlayalım. Kazanımları, İlimizi ve ilçelerimizi, sağlık alanında marka şehir olmaya götürecektir.”(Ünye Kent)

 

Anahtar Kelimeler : “ORDU’MUZU, HEKİM, DOSTU, ŞEHİR, YAPALIM”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız