HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Ağustos 2020 Salı Saat: 10:03

TÖREN; “TÜM İMKÂNLARIMIZLA VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Altınordu Belediyesi, bölgemizde ve ilimizde Cumartesi sabah saatlerinden itibaren görülen ve afet niteliği taşıyan aşırı yağışlar öncesinde aldığı tedbirler ve yağış sırasında ekiplerce yapılan etkin müdahalelerle yaşanması muht
TÖREN; “TÜM İMKÂNLARIMIZLA VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Altınordu Belediyesi, bölgemizde ve ilimizde Cumartesi sabah saatlerinden itibaren görülen ve afet niteliği taşıyan aşırı yağışlar öncesinde aldığı tedbirler ve yağış sırasında ekiplerce yapılan etkin müdahalelerle yaşanması muhtemel olumsuzlukları en aza indirgedi.

 

Bölgemiz için aşırı yağış uyarısı yapıldığı andan itibaren seferberlik ilan eden ve şehrimiz genelinde bulunan tüm mazgalları temizleyen, yağmur suyu giderlerini açan ekipler, yağış başlamadan önce su taşkını yaşanması muhtemel alanlarda ise gerekli ekip, ekipman ve personel görevlendirerek her türlü tedbiri önceden aldı.

 

Yaşanan afetin ilk anından itibaren çalışmaları sahadan yöneten ve sürekli vatandaşlarla bir arada olan Altınordu Belediyesi Başkanı Aşkın Tören ve Başkan Yardımcıları ile birlikte tüm birimler sahada vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.

 

48 ARAÇ VE 149 PERSONELLE SAHADA OLDUK

 

Son yılların en büyük afetlerinden birine dönüşen ve şehrimizde 69kg/m2 ve zaman zaman 100kg/m2’ye ulaşan aşırı yağışlara karşı 48 araç ve 149 personeliyle sahada olan Altınordu belediyesi ekipleri yaptıkları etkili müdahaleler ve fedakârca çalışmalarıyla aşırı yağışlardan kaynaklı olumsuzluklarının asgari düzeyde kalmasını sağladı.

 

AŞIRI YAĞIŞLARIN İZLERİ SOKAKLARDAN SİLİNDİ

 

 Aşırı yağışlarda meydana gelen su baskınlarına anlık müdahale eden ve su taşkını yaşanan noktalarda su tahliye çalışmalarını tamamlayan ekipler, sokakları bir uçtan diğer uca süpürme, özel solisyonlarla yıkama ve dezenfekte çalışmalarıyla da aşırı yağışların olumsuz izlerini şehirden sildi. 

 

Su taşkınından etkilenen konutlar, işyerleri ve alanlar Altınordu belediyesi ekiplerince yıkanarak dezenfekte edildi. Sosyal Belediyecilik anlayışı doğrultusunda afetten etkilenen ve temel gıda ve hijyen noktasında yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza belediyece gerekli destekler veriliyor.

 

BELEDİYEMİZE ULAŞAN 107 YARDIM ÇAĞRISININ TAMAMI KARŞILANDI

 

Belediyede oluşturulan kriz masasına Muhtarlardan ve vatandaşlarımızdan iletilen şehir merkezimizden 21, kırsal mahallerimizden 86 olmak üzere 107 yardım çağrısı alınmıştır. Kriz merkezimize iletilen tüm talepler ekiplerimizin çalışmalarıyla karşılanarak olumsuzluklar giderildi.

 

ŞEHİR GENELİNDE ULAŞIM GÜVENLİĞİ SAĞLANDI

 

Kırsal mahallelerde göçük ve heyelanlar sebebiyle kapanan tüm yollar Fen işleri Müdürlüğünün 7/24 kesintisiz sürdürdüğü özverili çalışmalarıyla ulaşıma açılarak ulaşım güvenliği yeniden sağlandı.

Altınordu Belediyesinin yürüttüğü çalışmaları bizzat sahadan yöneten ve aşırı yağışlardan zarar gören mahalleleri ziyaret ederek incelemelerde bulunan Başkan Aşkın TÖren, yaşanan aşırı yağışların etkilerini ve belediye tarafından yapılan çalışmaları değerlendirdi.

 

İlk andan itibaren tüm imkanlarıyla vatandaşların yanında olduklarını ifade eden Başkan Aşkın Tören, “Öncelikle şehrimize ve hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bölgemizde ve şehrimizde 2 gün boyunca süren ve afet niteliği taşıyan aşırı yağışlara karşı adeta seferberlik ilan ettik ve tüm ekip, ekipman ve personelimizle hem şehir merkezinde hem de kırsal mahallelerimizde sahada olmaya devam ediyoruz.

 

Çalışmalarımızda cadde, bulvar, sokak merkez ve kırsal ayrımı yapmaksızın tüm gücümüzle vatandaşımızın yanında yer aldık.

 

Yaptığımız alt yapı çalışmaları ve aldığımız tedbirler şehir merkezinde büyük bir olumsuzluk yaşanmasının önüne geçerken özellikle orta ve doğu havzamızda yer alan kırsal mahallelerimizde derelerin taşması ile oluşan heyelandan yollar ve alt yapı büyük oranda etkilenmiş ve hasara uğramıştır. Şehrimiz genelinde ve özellikle kırsal mahallelerimizde aşırı yağışlar nedeniyle ulaşımda aksama yaşanan tüm bölgelerde ekiplerimizin müdahalesiyle olumsuzluklar giderilmiş ve ulaşım güvenliği sağlanmıştır.

 

 Özellikle can kaybı olmaması en büyük tesellimizdir. Yağışlar öncesi şehrimiz genelinde aldığımız önlemler, ekiplerimizin yağış anında yaptığı etkili müdahaleler ve özverili çalışmaları ile bu süreci büyük bir olumsuzluk yaşamadan atlattık çok şükür. Bu noktada çalışmalara katkı veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza ve çalışanlarına fedakâr çalışma arkadaşlarımla birlikte teşekkür ediyorum.” dedi.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız