HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Eylül 2020 Pazartesi Saat: 10:10

TATAR: “AYRIŞTIRMAYA DEĞİL, BİRLEŞTİRMEYE ADAYIM…

Geçtiğimiz günlerde Ordu Barosu Başkanlığına adaylığını açıklayan Av. Atila Tatar, adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İnsan haklarına saygılı, Hak’ tan, Hukuk tan ve Adaletten ayrılmaksızın, meslektaşlarına hak ettiği
TATAR: “AYRIŞTIRMAYA DEĞİL, BİRLEŞTİRMEYE ADAYIM…

Geçtiğimiz günlerde Ordu Barosu Başkanlığına adaylığını açıklayan Av. Atila Tatar, adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İnsan haklarına saygılı, Hak’ tan, Hukuk tan ve Adaletten ayrılmaksızın, meslektaşlarına hak ettiği hizmeti her daim sağlamak amacıyla aday olduğunu belirten Tatar, “Samimiyetle belirtmek isterim ki; adaylığım yılların mesleki ideali, birikimi noktasında başlı başına aksiyoner bir karar olup, rekabet duygusundan ari bir tercihtir. Tecrübelerimi aktarmak istiyorum” dedi.

Ordu Barosunun seçim sürecini Türkiye’ye örnek olacak olgunluk içerisinde yürütmüştür diyen Tatar,  “Meslektaşlarımız, meslektaş hukukunu zedelemeden, kurumsal kimliğe zarar vermeden, demokratik yarış imkânını sonuna kadar ortaya koymuştur” diye konuştu.

“Yargının kurucu unsuru ve vatandaşların yargıdaki bağımsız sesi olan hak savunucusu avukatların ve bütünüyle yargının sorunlarına meslektaşlarımızla birlikte çözümler üretmek, meslektaşlarımızın deneyimleri ve enerjilerini mevcut sorunların çözümüne yönlendirmek baroların sorumluluğu ve görevidir” diyen Tatar,

“Barolar avukatların gücünün birleştiği ve kurumsal olarak anlam bulduğu yargıyı güçlü kılan kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşudur. Güçlü adalet için güçlü avukatlık, güçlü avukatlık için ise güçlü baroculuk şarttır. Baroların kurumsal kimliği ne kadar sağlam olursa avukatlık o kadar bağımsız ve güçlü olur.

Enerjisi yüksek, direnci fazla, savunmanın gücü, hukuk ve adalet için mücadelemizin başarısı için, etkinliği düşmeyen, saygınlık içinde, eğilmeyen bükülmeyen bir baro gereklidir ve ben bunun için adayım. İnsan haklarına saygılı, Hak’ tan, Hukuk tan ve Adaletten ayrılmaksızın meslektaşlarına hak ettiği hizmeti her daim sağlamak amacıyla adayım” şeklinde konuştu.

“TECRÜBELERİMİ AKTARMAK İSTİYORUM.”

“Adaylığımı destekleyen aileme ve dostlarıma teşekkür ediyorum. Herkesi kucaklayan bir başkan olacağım” diyerek ayrım yapmayacağını ifade eden Avukat Atila Tatar, ”Bildiğiniz üzere; aile bireylerim, iş arkadaşlarım ve meslektaşlarım ile yaptığım istişarelim sonucunda, baro başkanlığına adaylık kararımı açıkladım. Malumunuz, Baro Başkanlığı ve yönetim organlarının seçimleri için tarih belirlendi. 28.Dönem Seçimli Baro Genel Kurulu, Ordu Kültür Sanat Merkezi büyük salonda 03 Ekim 2020 Cumartesi saat 09.00’da gündem görüşmeleri ve 04 Ekim 2020 Pazar aynı yerde seçim, çoğunluk sağlanamazsa Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda 10 Ekim 2020 Cumartesi günü gündem görüşmeleri, 11 Ekim 2020 Pazar günü Ordu Barosu Organlarının seçimleri için toplanacak. Öncelikle seçimlerin, adaylara, meslektaşlarımıza ve hukuk hayatımıza hayırlı olmasının diliyorum. Seçimler demokratik hayatımızın vazgeçilmez niteliğidir. Ne mutlu ki, devletin temeli olan ADALET sisteminin kurucu unsuru Avukatların meslek örgütü seçiminin adayıyım.28 yıllık meslek hayatımda, ellili yaşlara adım atmaya ramak kalan bu günlerde, edindiğim mesleki ve sosyal tecrübelerimi, meslektaşlarımın ve Türk Hukuk birikiminin istifadesine sunmak adına Ordu Baro Başkanlığına aday olmaya karar verdim.  Baro, hukukun ve adaletin tarafı, avukatlık mesleğinin ve meslektaşının arkasında durması gereken bir kurumdur. Baro, Türkiye’mizin, şehrimizin ve insanlarımızın sorunlarına hukuk merceğiyle bakmalıdır. Samimiyetle belirtmek isterim ki; adaylığım yılların mesleki ideali, birikimi noktasında başlı başına aksiyoner bir karar olup, rekabet duygusundan ari bir tercihtir“ dedi.

“HEDEF: ÖTEKİLEŞTİRMEK DEĞİL KAYNAŞTIRMAK…”

Gençliğe önem verdiğini ve dinlemekten ziyadesiyle mutlu olduğunu dile getiren Tatar, ”Bu süreçte çok sayıda meslektaşımın bürosunda misafir oldum. Görüş ve önerilerini dinledim. Hukukçu kimliğimiz ve avukatlık mesleğimiz ortak paydasında, aynı dili konuşuyoruz ve kalbimiz aynı ritim ile atıyor. Bütün içtenliğimle ifade ediyorum; bu vesile ile daha yakından tanıma fırsatı bulduğum her yaş ve ekolden meslektaşımla hasbi hal edebilmiş olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Şahsımı saygıyla, sevgiyle karşılayan, ağırlayan her kıymetli meslektaşıma kalbi teşekkürlerimi arz ediyorum. Meslektaşlarım ile mesleğin ve sistemin sorunları ve çözüm önerilerini konuştuk. Demokrasinin Hukuk güvenliğinin daha güzel işlediği, işleyeceği günleri yad ettik. Meslek büyüklerimle, aydın gençlerimizle sohbetlerimizden tedirgin ama bir o kadar da umutlu tecrübeler edindim. Bir kez daha gururla müşahede ettim ki, aramızda var olan, her siyasi görüşten, mezhep ve meşrepten arkadaşımız gerçek zenginliğimiz. Hukukçu kimliğimiz, hukuku yaratan avukatlık mesleğimiz ortak paydamız. Mesleki sıfatımız, kişiliğimiz ve yaşam tarzımız ile bütünleşmiş, her şeyden önce biz avukatız. İşte bu yüzden bu yola çıkarken yüzde yüzü kapsamayan çıkışlarımın olmayacağını ifade etmiştim. Bu cümleden olarak ayrıştırmaya değil birleştirmeye adayım. Talip olduğum görev ötekileştirmeye değil kaynaştırmaya matuf olacaktır. Bu bilinçle; adaleti önceleyen, ötekileştirmeyen, meslek sorunlarına odaklanan, hukuk dışında hiçbir şey ya da kimsenin dilini kullanmayan, peşine takılmayan; evrensel hukuk ilkeleri ışığında, insan haklarından yana, kimden geldiğine ve kime karşı yapıldığına bakılmaksızın tüm hak ihlallerinin karşısında olma gayretinde olmak adına,  meslektaşlarımın kurumsal kimlik ve aidiyet bilinci ile işte benim meslek kuruluşum diyeceği bir anlayışı sağlama misyonu taşımaktayım. Ordu Barosu seçim sürecini Türkiye’ye örnek olacak olgunluk içerisinde yürütmüştür. Meslektaşlarımız, meslektaş hukukunu zedelemeden, kurumsal kimliğe zarar vermeden, demokratik yarış imkânını sonuna kadar ortaya koymuştur. Bu anlamda diğer aday Haluk Murat Poyraz kardeşime ve destekçilerine, uyumlu ve olumlu katkıları nedeni ile kalbi teşekkürlerimi sunuyorum” açıklamasında bulundu. (Mert Can ERSOY/ÖZEL HABER)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız