HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Ekim 2020 Çarşamba Saat: 09:38

ADIGÜZEL: DEVLET HASTANESİ KAN KAYBEDİYOR

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Ordu Devlet Hastanesinde yaşanan doktor eksikleri ve istifalara değindi. Adıgüzel Meclis’te koronavirüsle ilgili yaptığı basın toplantısında devlet hastanesinin kan kaybettiğini söyledi. Sağlı
ADIGÜZEL: DEVLET HASTANESİ KAN KAYBEDİYOR

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Ordu Devlet Hastanesinde yaşanan doktor eksikleri ve istifalara değindi. Adıgüzel Meclis’te koronavirüsle ilgili yaptığı basın toplantısında devlet hastanesinin kan kaybettiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarına olan hem fiziki şiddet hem de siyasi saldırıları lanetliyorum diyen Adıgüzel, sadece bu yıl içerisinde 1000 hekimin yurt dışına gitmek için başvuruda bulunduğunu ve taşrada birçok hekimin tayin isteğini ve istifa ettiğini söyledi.

Ordu Devlet Hastanesi'nde Nöroloji uzmanının kalmadığını belirten Adıgüzel, “Başhekim Efendi hepsini budadı. Yoğun bakımda  covid olsun ya da olmasın pek çok hasta  nöroloji uzmanı eksikliğinden sağlık hizmeti alamıyor. bu hastaların nörolojik muayenesini de  ya o  başhekim yapar  ya da bu Başhekimi orada tutan Sağlık Bakanlığı yetkilileri yapar. 

Ordu Devlet Hastanesi Ordu'nun en köklü kurumlarından bir tanesidir. Bugünlerde de koronavirüs ile mücadelenin amiral gemisidir. Maalesef son dönemde yapılan liyakatsiz ve de hatta talihsiz başhekim atamalarıyla kan kaybetmektedir. Gün yok ki hastalardan, hasta yakınlarından ve de çalışanlardan bir şikâyet gelmesin. Bu başhekim çalışma barışını bozmuş, on yıllardır siyasetten uzak özveriyle çalışan, adeta hastanenin duayeni olmuş doktorları bile çileden çıkarmıştır” dedi.

Başhekim sayesinde Nöroloji bölümünün doktorsuz kaldığını,  göğüs hastalıkları doktorlarının toplu şekilde istifa dilekçesi verdiğini ifade eden Adıgüzel, “Covid pandemisi ile mücadelede en önde görev yapan göğüs hastalıkları ve yoğun bakımlarda her hastanın ihtiyaç duyduğu nöroloji uzmanları istifa ve tayin istekleri ile rahatsızlığı orta etmişlerdir. Hemen her branş hekimi huzursuzdur.  Buradaki sıkıntılar ilimizi temsil eden diğer milletvekilleri tarafından da zaman zaman şikayet konusu olmaktadır Hastaneye verdiği tahribata rağmen bu başhekimin, bir siyasinin eşinin hemşerilik bağlantısı nedeniyle görevde tutulduğu söylenmektedir. Ordulu olduğunu iddia edip, Ordu'ya hiç bir faydası olmamış bu siyasetçinin tek yapması gereken bu şahsı buradan alıp, çok istiyorsa kendine yakın bir yerde değerlendirmesidir.  Bu şekilde sadece kendisini değil hem O'nu, hem de Ordu'yu Kurtarmış olur” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : ADIGÜZEL:, DEVLET, HASTANESİ, KAN, KAYBEDİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız