HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Ekim 2020 Cuma Saat: 09:56

ORÇEV’DEN MADEN ŞİRKETİNE TAKİP

Ordu Çevre Derneği Fatsa’da siyanürle altın ayrıştırması yapan şirket hakkında Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne şikayet dilekçesi verdi. ORÇEV Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, “Fatsa’da altın madeni işletm
ORÇEV’DEN MADEN ŞİRKETİNE TAKİP

Ordu Çevre Derneği Fatsa’da siyanürle altın ayrıştırması yapan şirket hakkında Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne şikayet dilekçesi verdi.

ORÇEV Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, “Fatsa’da altın madeni işletmesinde siyanür kullanan şirketin çalışma sahasındaki toprakları, yollara ve ormanlık alanlara döktüğü tespiti yapıldı. Bunun üzerine Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü iki kez şikayet yazısı yazdık.” dendi.

Şirket suç işliyor

ORÇEV Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada şirketin suç işlediği vurgulanarak, şu açıklama yer aldı. “Fatsa Bahçeler Mahallesi’nde bulunan Altıntepe Maden Şirketi daha önce ÇED raporuna aykırı olarak hafriyatları Maksutlu ve Bahçeler Mahalle yollarına dökmüştü. Yaptığımız sikayet üzerine apar topar yoldaki hafriyatı kaldırarak orman kenarına döktüler. Bunun üzerine ikinci şikâyetimizi yaptık.

Yani Altıntepe Madencilik Şirketi, birinci suçunu kapatmaya çalışırken ikinci suçu işledi. Şikayetimizin belgeleri jandarmada ve Fatsa Orman İşletme Müdürlüğünde bulunuyor. İki kurum dökülen toprakları yerinde belirleyerek tutanaklarını tuttular. Halk da tepkisini gösterdi. Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yaptığımız şikayette ,”Şirket hakkında ÇED’e aykırılıktan gerekli yasal işlemin yapılmasını” istedik.”

 

 

Anahtar Kelimeler : ORÇEV’DEN, MADEN, ŞİRKETİNE, TAKİP

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız