HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Ekim 2020 Cumartesi Saat: 10:23

“EK ÖDEME DEĞİL, TEK ÖDEME İSTİYORUZ”

KAMU SEN ve Türk Sağlık Sen Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, Ek ödemelerdeki adaletsizlik, hüsran ve çalışanda yarattığı hayal kırıklığına bir daha dikkat çekerek sert eleştirilerde bulundu. Ek ödeme değil, tek ödeme ist
“EK ÖDEME DEĞİL, TEK ÖDEME İSTİYORUZ”

KAMU SEN ve Türk Sağlık Sen Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, Ek ödemelerdeki adaletsizlik, hüsran ve çalışanda yarattığı hayal kırıklığına bir daha dikkat çekerek sert eleştirilerde bulundu.

Ek ödeme değil, tek ödeme istediklerini dile getiren Başkan Zengin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Fiyasko olduğu belli olan ek ödemeler hesaplara yatmış 10 lira, 20 lira veya 0 tl olarak pandeminin kahramanlara layık görülen ücretler olmuş.

Sağlık çalışanlarına emeğininiz karşılığı ödenmez derken arkadaşlar cümleyi düpedüz söylüyorlarmış. Emek ve alınterimizi yok etmek için ellerinden geleni yapanlar bunun usul ve esasları ile ilgilide çok titiz çalışarak çalışanın ekmeğini midesinden almaya devam ediyorlar” dedi.

Bakanlığın yatırmamak için uzun bir süre direndiği bu ücretler meselenin nasıl bir vahim boyutta olduğunu bir kez daha göstermiştir diyen Zengin, şöyle devam etti; “Bunların yanına birde yetkilendirilmiş sendikanın çıkıp sağlık çalışanları performans yapmıyorlar. Para az olsun buna itirazımız olmaz gibi söylemlerle bunları destekleyince sağlık çalışanını hali içinden çıkılmaz bir duruma dönüşmüştür.

Ek ödemelerdeki adaletsizlik, hüsran ve çalışanda yarattığı hayal kırıklığına defalarca dikkat çekmemize rağmen böylesi bir durumla sağlık çalışanları tükenmişlik sendromuna mahkum edilmişlerdir.

Tüm sağlık çalışanları mutsuz, kırgın ve kızgınlardır. Pandemi ile mücadelede can veren, virüse yakalanan kahramanlar bu yapılanları hak etmemişlerdir. Hala ısrarla yanlışı sürdürmek, ne yazık ki çalışana bunların bakış açısını koyan en feci durumdur” diye konuştu.

Somut örneklerle tepkisini sürdüren Zengin; “Bunun en somut göstergesi olan ek ödemeler tahammül edilecek seviyeyi çoktan aşmıştır. Böyle bir ödemenin sağlık çalışanlarının hiçbir derdine derman olmayacağı gibi çalışma barışını bozmakta, işyerlerinde huzuru kaçırmakta olduğunu herkes iyi görmektedir.

Bu nedenle ısrarla maaşlara zam şeklinde bir tek ödemenin hayata geçmesini istiyoruz. Haksız adaletsiz ödeme sisteminin terk edilmesini talep ediyoruz. Ek ödeme hikayesini artık Sağlık Bakanlığı sonlandırmalı doğru düzgün bir iş yapmalıdır” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler : “EK, ÖDEME, DEĞİL, TEK, İSTİYORUZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız