HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Kasım 2020 Çarşamba Saat: 09:47

ÖRTÜ ALTI ÜRETİMİNE BÜYÜK DESTEK

Ordu’da üreticilerin gelir kaynaklarını artırmak amacıyla Ordu Valiliği himayelerinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde hayata geçirilen  “Ordu İ
ÖRTÜ ALTI ÜRETİMİNE BÜYÜK DESTEK

Ordu’da üreticilerin gelir kaynaklarını artırmak amacıyla Ordu Valiliği himayelerinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde hayata geçirilen  “Ordu İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi”nin alt projesi olan “Örtü Altı Üretimin Yaygınlaştırılması Projesi”nden yararlanmaya hak kazanan 50 üreticiye düzenlenen törenle hibe sözleşmelerini imzaladı.

Törene Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Gültekin, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ve üreticiler katıldı.

Törende açıklamada bulunan İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Sözlerime İzmir depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve şu an tedavileri devam eden yaralılarımıza da Cenabı Allah’tan şifa dileyerek başlamak istiyorum. Bütün ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de tarımsal üretimi artırmaya yönelik her alanda çalışmalar yapılmaya devam ediyor.  Tarımın önemi yaşanan pandemi süreciyle bir kez daha ortaya çıktı. Bu pandemi süreci bize gösterdi ki tarım vazgeçilmezimizdir.

Tarım olmadan, üretim olmadan yaşanmayacağını bir kez daha görmüş olduk. Tabii biz de ilimizde tarımsal üretimi artırmaya yönelik çalışmalara hız verdik. Bir taraftan ana ürünümüz olan fındıkta verim ve kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirirken bir yandan da kırsal alanda gelir kaynaklarının artırılmasına yönelik projeler uyguluyoruz. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Ordu'ya gelişi ile birlikte tarım ve hayvancılık ile ilgili konularda çok ciddi bir ivme sağlanmış durumda. Sayın Bakanımızın desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz.

Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte önemli projelere imza attık bundan sonra da atmaya devam edeceğiz. Her gün yeni bir proje uyguluyoruz. Dün Mesudiye ilçemizde yine Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte atıl tarım arazilerini üretime kazandırarak buğday üretimini geliştirmeye yönelik bir proje başlattık. Bugün burada yine Büyükşehir Belediyemiz ve DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımızla birlikte seracılık konusunda uygulayacağımız “Örtüaltı Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi”ni hibe sözleşmelerini imzalamak suretiyle hayata geçirmiş olacağız” dedi.

Ordu’da örtüaltı yetiştiriciliğinin her geçen gün geliştiğini belirten Yılmaz; “Örtü altı üretim yani seracılık ilimizde özellikle sahil kesimi için son derece önemli bir başlık. Seracılıkta dar alanlarda ve kontrolü şartlarda birim alandan üreticilerimiz ciddi gelir elde edebilmekte.

Son yıllarda özellikle Bakanlığımızın Genç Çiftçi projesi kapsamında yaptığı destekler, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımızın sağlamış olduğu kaynaklar ve Büyükşehir Belediyemizin örtüaltı üretimini geliştirmeye yönelik uyguladığı projeler ile ilimizde seracılık çok daha iyi yerlere geldi. İnşallah bu projede ilimizde örtü altı yetiştiriciliğini çok daha iyi yerlere getirecektir.

Uygulamış olduğumuz proje kapsamında 50 üreticimize 240 metrekarelik seralar vereceğiz. Bu konuda bize 150 üreticimiz müracaatta bulundu. Tabi biz bu üreticilerimizin üretim alanlarında yapmış olduğumuz kontroller sonucunda şartları uygun olan 50 üreticimizi belirledik, 50 kişilik de yedek liste belirledik. Amacımız bu seraların bir an evvel kurarak ilimiz üretimine kazandırılması. Böylelikle tarımın ilimiz ekonomisine çok daha ciddi katkı sağlamasını temin etmiş olacağız.

DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile birlikte bugüne kadar çok ciddi projeler uyguladıklarının altını çizen İl Müdürümüz serbest sistem yumurta tavukçuluğu, mantar yetiştiriciliği, çilek yetiştiriciliği, seracılık konularında önemli projeler hayata geçirdik. Yine Büyükşehir Belediyemiz ile de önemli projeler uyguluyoruz. Ordu ili olarak tarımsal üretimi artırma noktasında emin adımlarla yürüyoruz. Kurumlar arasında müthiş bir uyum ve işbirliği var. İnşallah bu iletişimi ilerleyen zamanlarda daha da artırarak çok daha iyi yerlere getireceğimize inanıyorum. Tarımsal üretimin artırılması noktasında bu projelere desteklerinden dolayı başta Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza,  DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Siz değerli üreticilerimize de yılmadan, vaz geçmeden, her şartta ve koşulda ürettiğiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyor bu projenin ilimize ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp ise konuşmasında; “Sayın Bakanımız Dr.Mehmet Hilmi GÜLER geldiği günden bu yana hayvancılık ve tarım noktasında ilimize müthiş bir ivme kazandırdı. Yaptığı çalışmalar ile tarım ve hayvancılığı her alanda destekliyor.  Kaz dağıtımı, koyun dağıtımı, manda dağıtımı, sera dağıtımı gibi önemli projeleri gerçekleştirdi.  Şimdiden bu seralarda üretim yapacak olan üreticilerimize hayırlı olsun diyor ve bol kazançlar diliyorum” dedi.

DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Gültekin de yaptığı açıklamada; “Bugün burada hem Valiliğimizin hem Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın hem DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımızın ortaklaşa yürüttüğü proje dolayısıyla bir araya geldik. Pandemi döneminde tarımın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Hem Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün hem Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın uyguladığı projeler çok güzel.

Bu projeler bölgemizin kalkınmasına ciddi katkı sağlamıştır. Özellikle DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının kurulması ile birlikte 2013-2019 yılları arasında turizme 45 milyon 624 Bin TL, kültüre 1 Milyon 134 Bin TL,  tarıma da 17 milyon 755 bin TL olmak üzere toplamda yaklaşık 65 milyon TL ile Ordu’ya katkısı olmuştur. İnşallah önümüzdeki süreçte bu katkıları devam ettireceğiz. Kurumların çalışmaları ve bize proje sunmaları bizler için çok önemli. Bu sayede ilimizin ve Ülkemizin gelişmesine kalkınmasına hep birlikte katkı sunmuş olacağız. Şu an uyguladığımız bu proje 3 milyon 304 bin TL’lik bir proje. Ben şimdiden çiftçilerimizi kutluyor, bol ve bereketli günler diliyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler : ÖRTÜ, ALTI, ÜRETİMİNE, BÜYÜK, DESTEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız