HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Kasım 2020 Perşembe Saat: 10:24

ADIGÜZEL SÖZLEŞMELİ ERLER İÇİN OMBUDSMANA GİTTİ

Daha önce Sözleşmeli Erlerin kanuni hakkı olan mesai saatleri bitiminde evlerine gidebilmeleri için başvuruda bulunan CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, bu defa da 7 yıl görev süresinin bitiminde kamuda istihdam haklarının keyfi olar
ADIGÜZEL SÖZLEŞMELİ ERLER İÇİN OMBUDSMANA GİTTİ

Daha önce Sözleşmeli Erlerin kanuni hakkı olan mesai saatleri bitiminde evlerine gidebilmeleri için başvuruda bulunan CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, bu defa da 7 yıl görev süresinin bitiminde kamuda istihdam haklarının keyfi olarak uygulanmamasını Kamu Denetçiliği Kurumu’na bir dilekçe ile iletti.

Adıgüzel dilekçesinde şunları ifade etti: “6191 sayılı Sözleşmeli Erbaş Ve Er Kanunu’nın Kamuda İstihdam konusunu düzenleyen EkMadde1’de “(1) Sözleşmeli erbaş ve er olarak en az yedi hizmet yılını doldurarak ayrılanlardan nitelik belgesi olumlu olanlar, ilgili mevzuatlarındaki şartları taşımaları kaydıyla kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadro ve pozisyonlarına bu maddedeki usul ve esaslar çerçevesinde atanırlar” denilmektedir.

Ancak bu maddenin düzenlendiği 2013 senesinden günümüze kadar Milli Savunma Bakanlığı gerekli yönetmeliği yayınlamadığı için 7 yıllık görev süresini tamamlamış olan sözleşmeli erlerimiz kamuda istihdam haklarından yararlanamamakta ve açıkta kalmaktadır. Bu vatan evlatları 7 yıl boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri’nde en zor yer ve şartlar altında görev yapmakta, kimileri şehit ve gazi olmaktadır. Kanuni hakları olan kamuda istihdamlarını kullanamamaları sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nde kabul edilemez. Kaldı ki çalışan bir kesime başlangıçta kanunen belirtilen bir hakkın daha sonra alt mevzuat engelleri ile verilmemesi, insan haklarına da aykırıdır.

Bu konuyu 06.07.2020 tarihli TBMM Milli Savunma Komisyonu toplantısında şahsen dile getirdiğimde Milli Savunma Bakan Yardımcısı Sayın Şuay Alpay’ın verdiği yanıt şu şekildedir: “İzniniz olursa Sayın Bakanım, sözleşmeli er ve erbaşların kamuda istihdamıyla ilgili olarak bahse konu sayın milletvekilinin ifade etmiş olduğu yönetmelik yayınlanmak üzere Cumhurbaşkanlığına gönderildi.”

Bu söz verildikten 4 aydan fazla zaman geçmiş olmasına rağmen söz konusu yönetmelik halen çıkmamıştır.

Bu bağlamda, Yüce Meclis’imizin takdir ederek kanunen tanıdığı bu hakkın Milli Savunma Bakanlığı tarafından kabul edilmesi ve derhal gerekli mevzuat düzenlemelerinin yapılarak sözleşmeli erlerin kamuda istihdamının sağlanması gereklidir.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız