HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Kasım 2020 Cuma Saat: 14:34

BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Tarım ve Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes, Biz Başlattık Artık Dünya Kutluyor. Bugün Fidan, Yarın Nefes Diyoruz” sloganıyla Demirci mahallesi mesire al
BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Tarım ve Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes, Biz Başlattık Artık Dünya Kutluyor. Bugün Fidan, Yarın Nefes Diyoruz” sloganıyla Demirci mahallesi mesire alanında 1000 adet fidan toprakla buluşturuldu.

Törene Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Belediye Başkan Vekili Muharrem Okyay Sarıhan, Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay, Cumhuriyet Başsavcısı Özcan Çabukoğlu, Orman İşletme Şefi Sevil Şen, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Fidan dikiminde Kaymakam Ömer Lütfi Yaran yaptığı açıklamada, “Daha yaşanılabilir bir Türkiye olması açısından ağaçların ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Ana hedefimiz çevre açısından daha duyarlı bir Türkiye” dedi.

Fatsa Belediye Başkan Vekili Muharrem Okyay Sarıhan, “Fatsa Belediyesi olarak geleceğe nefes seferberliğine fidan dikimine bizde katkıda bulunduk. Fatsa Kaymakamlığımızın destekleri ile beraber fidanlarımızı Demircili mahallemizde toprakla buluşturduk. Gelecekte bu fidanlar ağaç olduğunda insanlar gölgesinden yararlanacaklar. Ülkemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Orman İşletme Şefi Sevil Şen ise yaptığı konuşmada, “Ülkemiz orman varlığının önemini dünyada en iyi bilen ve örnek olan ülkelerin arasında başı çekiyor. Çocuklarımızı ormanlar içinde büyütme hedefine ulaşmak üzere, daha yeşil bir Türkiye için 11 Kasım 2019’da başlatılan 11 milyon fidanı toprakla buluşturduğumuz Geleceğe Nefes Seferberliği’ne büyük destek, 14 milyona yakın fidanın sahiplenilmesi sağlandı.

Biliyoruz ki bugün dünyaya hediye ettiğimiz fidanlar, gelecekte bu topraklarda yaşayan tüm canlılara nefes olacak. Seferberliğimiz şimdi, dünya ülkelerinin de destek ve katılımıyla, katlanarak büyüyor. Gelin, 2020’de fidan bağışlayarak ya da sahiplenerek çocuklarımıza daha yeşil bir dünya bırakma yolunda büyük adımlar atalım. Geleceğe nefes, dünyaya nefes olalım” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler : BİN, FİDAN, TOPRAKLA, BULUŞTU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız