HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Kasım 2020 Cuma Saat: 14:36

“ASGARİ ÜCRET İÇİN SON GÜNÜ BEKLEMEYELİM”

Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, işçilere seslenerek, “İnsan onuruna yaraşır bir asgari ücret için mücadele edelim.” çağrısı yaptı. EMEP Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, “Aralık ayının son haftasında
“ASGARİ ÜCRET İÇİN SON GÜNÜ BEKLEMEYELİM”

Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, işçilere seslenerek, “İnsan onuruna yaraşır bir asgari ücret için mücadele edelim.” çağrısı yaptı.

EMEP Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, “Aralık ayının son haftasında 2021yılı için yeni asgari ücret belirlenecek. Onlarca uzman işçiye sormadan ne kadar paraya ihtiyaçları olduğunu belirlemek için ince hesaplar yapacak. İşi asgari ücretin belirleneceği son güne ve uzmanların ve TÜİK’in hesabına bırakırsak yine aç kalınır.” dedi.

“Komisyonda adaletli dağılım yok”

Kaya, Asgari Ücret Komisyonu’nun eşit olmadığını belirterek komisyon toplantısını şikeli maça benzetti. “Bir süre sonra maç başlıyor. Bir tarafta işçiyi temsilen 5 kişi diğer tarafta patronları temsilen 10 kişi. Hakem de onlardan yana. Çünkü komisyon başkanı Çalışma Bakanlığı’nın belirlediği bir kişi olacak.

Bu maçta temsilciler sahada olup işçiler seyirci olursa maçın sonucu belli. Yine patronlar kazanacak. Asgari ücret komisyonunda “milli menfaatler”, “ekonomik kriz”, “çalışma barışı”, “aynı gemideyiz”  denecek. Her gerekçede senin hakkını alacaklar. Bugün uygulamadaki “şikeli maçı” kazanma şansı yok.” dedi.

Kaya, işçilere seslendi

Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya asgari ücret belirleme sürecinde seyirci olunmaması gerektiğini vurgulayarak işçilere seslendi. “ Makinelerine en iyi yağı alanlar o makinelere ruh veren bizlere en kötü beslenme şartlarını reva görüyorlar. İlk itirazımız buna olmalı. Biz makinelerin bir parçası değil, insanız. Hem de insanın en değerlisi. Demire- taşa biçim, makineye ruh veren biziz. Bütün zenginlikleri üreten biziz. Ama biz bir sınıf olduğumuzun bilinciyle hareket etmedikçe insan yerine konulmayacağız.

Ülke zenginleştikçe biz yoksullaşacağız. Bütün bunlara son vermek bizim elimizde. Sahaya çıkalım. Sadece karnımızı duyuracak bir ücret değil, insan onuruna yakışır bir yaşam mücadelesinde birleşelim.

Çalışmak, saygı görmek, çocuklarımızla geçirebileceğimiz boş zaman, geceleri yarını düşünmeden uyumak için birleşip mücadele edelim. İşçilerin, ülkeyi sermayenin maaşlılarından daha iyi yöneteceği bilinciyle işçilerin partisi Emek Partisi’nde birleşelim. İnsan onuruna yaraşır bir asgari ücret için mücadele edelim. Asgari ücret vergiden muaf olsun. Ücretsiz izin ve işten atma yasaklansın! Kaynaklar saray ve sermaye için değil, halk için harcansın.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : “ASGARİ, ÜCRET, İÇİN, SON, GÜNÜ, BEKLEMEYELİM”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız