HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Kasım 2020 Cumartesi Saat: 10:18

CHP, ALTINORDU’NUN SORUNLARINI ORTAYA KOYDU

  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak, Altınordu İlçesinde ki sorunlar hakkında basın toplantısı düzenledi. Dalak, parti binasında düzenlediği toplantıda 8 maddelik gündem konusu ortaya koydu.  
CHP, ALTINORDU’NUN SORUNLARINI ORTAYA KOYDU

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak, Altınordu İlçesinde ki sorunlar hakkında basın toplantısı düzenledi. Dalak, parti binasında düzenlediği toplantıda 8 maddelik gündem konusu ortaya koydu.

 

Dalak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 1.İlk Adım Anıtının yanında bulunan otoparkın olduğu yere sahil düzenlemesi ve deniz dolgusu yapılarak deniz yıldızı projesi uygulanacaktı. Proje İstanbul’daki bir mimara 400 bine çizdirilmiştir. İhaleye sunularak firmayla anlaşılıp imzalanmıştır. Ancak ilk başta yapılacak iş en sona bırakılmıştır. Çevre Şehircilikten alınacak izin alınamamıştır. Proje iptal edilmiştir.400 bin çöpe gitmiştir.

 

2.Boztepe’ye yapılacak olan Teras Projesi de yine farklı bir mimara çizdirilmiş, bu da iptal olmuştur.360 bin lira çöpe gitmiştir. Aynı zamanda Boztepe’ye yapılan macera parkta 3,5 milyona mal olmuştur. Burası da yıkılarak çöpe atılmıştır. Bu arada Yason  projesi de çizilmiştir. Maliyeti 280 bindir. Buda iptal olmuştur.

 

3.Büyük bir çiçek ihalesi yapılmıştır. Bu ihalenin çok aciliyeti  var mıydı? Melih Gökçek’e verilecek olan ağaçların Ordu’ya 26 bin değerinde gönderilmesi, bizleri düşündürmektedir. Çiçek ihalesi Ankara’lı bir firmadan alınmıştır. Size sormak istiyorum? Ordu ve çevre illerinden çiçek alabileceğimiz firmalar yok muydu?

 

4.14.04.2017 tarihinde açık usulle yapılan ve 450 günde teslim edilecek anahtar teslim şartıyla 23 milyon civarında maliyeti olacak olan otogar ihalesi KonurAlp İnşaata verilmiştir. Fakat bir süre sonra bu sözleşme fesh edilip, tekrar davet usulü ihale edilmiştir. İstanbul firma sahibi Hasan Fehmi Şahin’e ihale veriliyor. Davet neye göre hangi referansla olduğunu merak ediyorum. Otogar inşaatı  23 milyona bitmesi gerekirken halen bitmemiş, 40 milyonu bulduğu söylenmektedir.

 

5.Sırrı Paşa caddesi tam anlamıyla bir beton yığını görüntüsünü vermektedir. Yapılan doğru şeyleri her zaman destekler arkasında dururuz. Ancak bu düzenlemede de firma dikkatimizi çekti, buranın ihalesi de davet usulü yapılarak Ekol İnşaata verilmiştir. Şartnamede paranın peşin verilerek, yapıma başlanmıştır. Belediyemize iş yapan firmalar paralarını alamazken bu firmaya paranın peşin ödenmesi neden? Ekol İnşaatın referansı kimdir?

 

6.Tahıl Pazarı ve Şadırvanın yeniden yapılandırılmasına gerek var mıydı? Şuanda gördüğümüz sadece zemin taşlarının değiştiğini gördük. Bu değişiklikler yapılırken Anıtlar Müzesinden izin alındımı?

 

7.Kentimize bir kentsel dönüşüm projesi uygulanması sunulmuştuır. Ünyeli bir danışman tarafından proje gerçekleştirilecektir. Eski Sanayi  ve Otogarı kapsayan kentsel dönüşüm ne kadar doğru ve orada yaşayan halkın düşüncesi alındımı bilemedim. Buraya kentsel dönüşüm yapılacaktı, neden alt yapı çalışması yapıldı? Buraya yapılan alt yapı çalışması 4 milyon civarındadır.

 

8.Son olarak Karayollarına ait yol kenarı bekleme alanlarına ahşap hediyelik eşya ve fındık satış noktaları  yapılmıştır. Ancak inşat yapılırken Karayollarının uyarılarına uymadan devam etmişlerdir. Şimdi Karayolları üç noktadaki satış yerlerini kaldırtmıştır. Bunun maliyeti de 7,5 milyondur.

Şimdi Belediye neden önce izin, ruhsat almadan bu işleri yapmaktadır. Kimlere rant kapısı açmaktayız. Büyük bir savurganlık yaşamaktayız. Sayın Hilmi Güler’e sormak istiyorum, bunlardan haberiniz yok mu?

Ordumuzda birbirinden değerli ve bu işleri daha uygun yapabilecek mimar ve mühendislerimiz bulunmakta, neden onlar ihaleye alınmadı. Bu ihaleler neden davet usulüyle yapılmakta, Belediyemizde meclis toplantılarının canlı yapılmasını da talep ediyoruz, her zaman açık ve net olunmalı.       

 

Anahtar Kelimeler : CHP, ALTINORDU’NUN, SORUNLARINI, ORTAYA, KOYDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız