HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Aralık 2020 Perşembe Saat: 09:32

EMEP: “ İNSANCA YAŞANACAK ASGARİ ÜCRETİSTİYORUZ”

           Emek Partisi Ordu İl Örgütü, asgari ücretin görüşülmeye başlanması üzerine yaptığı açıklamayla “İşçilerden “fedakarlık” bekleyenlere sözümüzdür: Fedakarlığı ekonomik kriz ve salgın süreci boyunca se
EMEP: “ İNSANCA YAŞANACAK ASGARİ ÜCRETİSTİYORUZ”

 

         Emek Partisi Ordu İl Örgütü, asgari ücretin görüşülmeye başlanması üzerine yaptığı açıklamayla “İşçilerden “fedakarlık” bekleyenlere sözümüzdür: Fedakarlığı ekonomik kriz ve salgın süreci boyunca servetine servet katan patronlar yapsın!” diyerek asgari ücretin insanca yaşanabilecek seviyede olmasını istedi.

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Asgari ücretle çalışarak geçimini sağlayan işçilerin halini anlamaktan uzak olanların oluşturduğu Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021 yılı asgari ücretini belirlemek üzere toplantılarına başladı. TÜRK-İŞ 2020 yılı açlık sınırını son olarak 2482 lira olarak açıkladı. Gıda fiyatları yıl boyunca sürekli arttı. Elektriğe, doğalgaza gelen zamlar işçilerin, emekçilerin belini bükmeye devam ediyor. Her sene işçiler sefalet ücretine mahkûm ediliyor.” diyerek “İşçilerden “fedakarlık” bekleyenlere sözümüzdür: Fedakarlığı ekonomik kriz ve salgın süreci boyunca servetine servet katan patronlar yapsın!” dedi.

 İŞÇİYE ACI REÇETEYİ REVA GÖRÜYORLAR!

 Poyraz açıklamasında, “ Binlerce insanın can derdine düştüğü pandemi dönemini bile fırsata çeviren patronlar üretim ve ihracat rekorları kırarken, işçilerinin gelirleri düştü, çalışma koşulları daha da ağırlaştı. İşçiler, salgın süreci boyunca ölümle burun buruna, işsizlik ve ölüm ikilemine terk edilerek çalıştırılmaya devam ettirilirken, Sayıştay raporu gösterdi ki Cumhurbaşkanlığı sarayının 2019 yılı günlük harcaması 10 milyon lira. Bize “acı reçeteyi ödemeye hazır olun” diyenler, patronlara teşvik üzerine teşvik verdiler” diye konuştu.

Artık vergide adalet sağlanmalı ve asgari ücret, vergiden muaf insanca yaşanacak şekilde belirlenmeli. Asgari ücretin belirlenmesinde işçilerin talebi dikkate alınmalı.” Şeklinde konuştu.

“ACI REÇETE” ÖDEMEMEK İÇİN SESİMİZİ YÜKSELTELİM

Poyraz, “Artık vergide adalet sağlanmalı ve asgari ücret, vergiden muaf insanca yaşanacak şekilde belirlenmeli.” diyerek mücadele çağrısı yaptı. “Eğer bu gidişe dur demezsek, daha ağır faturalar ödemek zorunda kalacağız. İnsanca yaşanacak, vergiden muaf tutulacak bir asgari ücret için birleşelim, mücadele edelim. Fabrikalarda, işyerlerinde bugünden bir araya gelelim. Bize reva görülen “Acı reçeteyi” ödememek için her yerde sesimizi yükseltelim” açıklamasında bulundu.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız