HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Aralık 2020 Perşembe Saat: 09:57

EMEP: ASGARİ DEĞİL İNSANCA BİR YAŞAM!

Asgari Ücret Komisyonu’nun ikinci toplantısının yapılması nedeniyle basın açıklaması yapan Emek Partisi, işçi ve emekçilere mücadele çağrısı yaptı. Emek Partisi Ordu İl Örgütünün önünde sokakta yapılan açıklamada İl Başka
EMEP: ASGARİ DEĞİL İNSANCA BİR YAŞAM!

Asgari Ücret Komisyonu’nun ikinci toplantısının yapılması nedeniyle basın açıklaması yapan Emek Partisi, işçi ve emekçilere mücadele çağrısı yaptı.

Emek Partisi Ordu İl Örgütünün önünde sokakta yapılan açıklamada İl Başkanı Hikmet Poyraz y” Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Cumhurbaşkanı’nın “Gerekirse acı ilacı içeceğiz” diyerek yaptığı “fedakârlık” çağrısının gölgesinde, 4-15 Aralık’ta iki toplantısını yaptı. Nitekim daha ilk toplantıda patron sendikası TİSK, kriz ve salgın sopasını göstererek tehditlerine başladı. Oysa Avrupa’nın neredeyse en düşük asgari ücreti Türkiye’de ve salgın günlerinde alım gücü daha da düştü. Elbette yoksul emekçilerin eve ekmek götürebilme isteğine “Abartıyorsun” yanıtı verenlerin insafa gelmesini beklemeyeceğiz. Az çok insanca yaşanılabilir bir ücret bile ancak işçi ve emekçilerin mücadelesiyle söz konusu olabilir. İşçi ve emekçilerin haklarına yönelik saldırılar artıyor, işsizlik ve yoksulluk çığ gibi büyüyor, hayat pahalılığı katlanıyor.” dedi.

ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALINMAMALIDIR

Açıklamasını sürdüren Poyraz, “Asgari ücretin belirlenmesinde işçiler söz sahibi olmalıdır. Çoğunluğunu patronlar ve sermayeye hizmette sınır tanımayan hükümet temsilcilerinin oluşturduğu Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun, yoksul emekçilerin halinden anlaması beklenemez!

İkincisi asgari ücret vergiden muaf tutulmalıdır. Türkiye’de tüm vergi gelirlerinin dörtte üçü işçi ve emekçilerden toplanmaktadır. Vergide adalet sağlanmalı; asgari ücretten vergi kesintilerine son verilmeli, tüm dolaylı vergiler kaldırılmalı, özel ve tüzel kişilerden artan oranlı gelir, miras ve servet vergisi alınmalıdır.” dedi.

SALGIN KAYIPLARI DİKKATE ALINMALIDIR

Açıklamasında salgına da değinen Poyraz, “Patronlar karlarından zarar etmesin diye işçiler ölümüne çalışmaya zorlanmaktadır. Pandemi koşulları işçilerin temel haklarını gasp etmenin fırsatına çevrilmiştir. Salgında ücretsiz izne çıkarılanlar 1.168 TL gibi asgari ücretin yarısı düzeyinde bir gelirle yaşamaya mahkûm edilmiştir. Kısa çalışma, patronların itiraz eden işçiyi cezalandırma aracına dönerken, esnek çalışma uygulamaları ile işçilerin birçok kazanılmış hakkı fiilen gasp edilmiştir. Organize sanayiler, gıda fabrikaları, sağlık çalışanları, kargo işçileri “Çalışırken ölmek istemiyoruz” diye haykırırken, iktidar bu taleplere kulak tıkamaktadır. 2021 asgari ücreti, salgının yol açtığı gelir kaybı ve sağlık, eğitim, gıda, barınma, faturalarda artan giderler dikkate alınarak hesaplanmalıdır.” vurgusu yaptı.

GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZDİR!

İşçi ve emekçilere de seslenen Poyraz,  “Emek Partisi olarak Ordu’da yaşayan tüm işçi ve emekçilere çağrımızdır: Asgari ücretin sefalet ücreti olmasını engellemenin, vergide adaletin, iş cinayetlerini durdurmanın, pandemide ölümle burun buruna çalışmaya zorlanmamanın, işten atmalar ve ücretsiz izinlerin yasaklanmasının tek yolu vardır; bir araya gelmek ve mücadele etmek! İşçi ve emekçiler, sendikalarını asgari ücret konusunda etkin mücadeleye çağırmalı, insanca yaşayacak bir ücret ve çalışma koşulları için işyerlerinde kendi birliklerini kurmalı, harekete geçmelidir.” dedi.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : EMEP:, ASGARİ, DEĞİL, İNSANCA, BİR, YAŞAM!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız