HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Aralık 2020 Pazartesi Saat: 10:06

TORUN: YERLİ FİRMALARIMIZ KADERİNE TERK EDİLİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, “Fındık üreticisinin taleplerine kör ve sağır olan iktidar, yabancı sermayeye her türlü desteği vermekten çekinmiyor. Yerli firmalarımız kaderine te
TORUN: YERLİ FİRMALARIMIZ KADERİNE TERK EDİLİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, “Fındık üreticisinin taleplerine kör ve sağır olan iktidar, yabancı sermayeye her türlü desteği vermekten çekinmiyor. Yerli firmalarımız kaderine terk ediliyor. Bu iktidar halkın değil, yabancı sermayenin yanındadır. Her fırsatta ‘yerliyiz ve milliyiz’ diyenlere sesleniyorum: Ne yerlisiniz ne de millisiniz” dedi.

 

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın İtalyan şirketi Ferrero’ya 667 milyon TL teşvik verdiğini anımsatarak, iktidarı eleştirdi. Seyit Torun yazılı açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

 

“Siyasi iktidar, Ordu ilimiz başta olmak üzere bölgedeki fındık üreticilerimizin tüm sorunlarına, haklı taleplerine kulaklarını kapatıyor ancak iş uluslararası sermayeye destek vermeye gelince imkânlarını seferber ediyor.

 

Üreticimiz ‘fındık taban fiyatlarını yükseltin, zarar ediyoruz’ diyor, iktidar duymuyor. Üreticimiz, ‘Bizi tekelci, yabancı firmalara mahkûm etmeyin’ diye haykırıyor, iktidar duymuyor. Fındık üreticisinin taleplerine kör ve sağır olan iktidar, yabancı sermayeye her türlü desteği vermekten geri durmuyor. Her fırsatta ‘yerliyiz ve milliyiz’ diyen iktidara sesleniyorum: Ne yerlisiniz ne de millisiniz.

 

Üreticimizi unuttuğunuz gibi yerli fındık firmalarımızı da görmezden geliyorsunuz. Ferrero’ya verdiğiniz desteğin binde birini, yerli firmalarımıza sağlamıyorsunuz. Yerli şirketlerimiz tek tek kapanıyor, engel olmuyorsunuz, onlara teşvik vermiyorsunuz.

O yüzden şunu söylüyoruz: Bu iktidar halkın değil, üreticinin değil, sermayenin yanındadır.  Fındık üreticimiz yabancı sermayeye muhtaç edilirken, yerli firmalarımız da kaderine terk ediliyor. Ben, yabancı sermaye sevdalısı bu iktidarı milletimizin vicdanına havale ediyorum.”

 

Anahtar Kelimeler : TORUN:, YERLİ, FİRMALARIMIZ, KADERİNE, TERK, EDİLİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız