HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Ocak 2021 Pazartesi Saat: 09:57

“GEÇİNEBİLME YOLU KALMADI”

Eğitim İş Ordu Şube Başkanı Neşet Sayman, kamu emekçisinin ve kamu emeklisinin geçinebilme yolunun kalmadığını söyledi. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını belirten Sayman, “TÜİKe göre ara
“GEÇİNEBİLME YOLU KALMADI”

Eğitim İş Ordu Şube Başkanı Neşet Sayman, kamu emekçisinin ve kamu emeklisinin geçinebilme yolunun kalmadığını söyledi.

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını belirten Sayman, “TÜİK'e göre aralık ayında enflasyon yüzde 1,25 iken, yıllık enflasyon ise sadece 14,6 olarak gerçekleşmiştir. Açıklanan bu gerçek olmayan rakam, geçen yıl yandaş konfederasyon ve hükümet eliyle düzenlenen TİS'e göre memurların ve memur emeklilerin alacağı zammı da belirlemiştir. TÜİK'in çizdiği bu tablo ve geçen yılki rezil TİS'e göre kamu emekçisi yüzde 7,36, BAĞ-KUR ve SGK emeklisi yurttaşlar ise sadece yüzde 8,36 zamla yaşamaya çalışacaktır” dedi.

Son bir yılda elektrik ve doğalgaz yüzde 30'dan fazla, yumurtaya yüzde 80, ayçiçek yağına yüzde 60 zam geldiğini kaydeden Sayman, “Temel gıda maddelerindeki bir yıldaki zamlar incelendiğinde ortalama zam oranının yüzde 50'ye yakın olduğu görülecektir. Kırmızı et yemek, artık kamu emekçisi için bir lüks haline gelirken, emekçinin sırtındaki tek kambur tüketim kalemlerindeki artış da değildir. Aynı şekilde yeni yıla yeni vergi zamlarıyla girilmiş, ekonomik cehenneme daha da odun atılmıştır” diye konuştu.

Her şeyden önce daha korona kabusu dünyaya ve ülkemize çökmemişken ve dolayısıyla ekonomiyi daha da tahrip etmemişken yapılan yüzde 3 + yüzde 3'lük zammı tarifleyen Toplu İş sözleşmesi, artık tamamen hükümsüz kabul edilmeli diyen Sayman, şunları söyledi:

“Yenilenmelidir! Bu yenileme yapılırken kamu emekçisinin alım gücündeki düşüş, ekonomideki daralma, sokaktaki gerçek enflasyon, vergi ve cezalardaki hızlı artış, ezcümle gerçek rakamlar dikkate alınmalıdır.

İçinde birden çok insanın yaşadığı milyonlarca haneye sadece tek maaş girdiği gerçeğine göz kapatmadan, bu hanelerden alınan vergiler, en azından pandemi süresince Hazine tarafından karşılanmalıdır. Devlet bu yüzden vardır ve devletin yönetimini emanet alan hükümet, bu yükümlülükleri yerine getirmekle görevlidir!

Anahtar Kelimeler : “GEÇİNEBİLME, YOLU, KALMADI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız