HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Ocak 2021 Perşembe Saat: 09:16

ADIGÜZEL: BU DA OYUN, YEMEZLER

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel; “ Fındıkta şimdiki yeni oyun *fındık ihracatı düştü* şeklindeki algı operasyonudur. Halbuki gerçek bu değildir. Geçtiğimiz yıllara baktığımızda aynı dönem itibariyle 201
ADIGÜZEL: BU DA OYUN, YEMEZLER

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel; “ Fındıkta şimdiki yeni oyun *"fındık ihracatı düştü"* şeklindeki algı operasyonudur. Halbuki gerçek bu değildir. Geçtiğimiz yıllara baktığımızda aynı dönem itibariyle 2016-17 sezonunda 106bin, 2017-18 de 140bin, 2018-19 da 126bin ton iç fındık ihracatı görülüyor. Bu yıl aynı dönem ise 110bin ton görülüyor  Üstelik *bu yıl ihracat bir ay da geç başlamıştır” dedi.

Panik havası yaratılmaya çalışıldığını ifade eden Adıgüzel konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “  Aslında önceki yıllara göre değişen hiçbir şey. Hatta belki yeni sezon öncesine kadar önceki yılları da geçebilir. 2019-2020 sezonu ile kıyaslamak zaten art niyetlidir. Çünkü o yıl yüksek rekolte ve İtalya'da hiç fındık üretilmemesinden kaynaklı daha önce örneği olmayan yüksek ihracat üzerinden bu algı kurulmaktadır. Ama biz farkındayız, kimler ne karıştırıyor. Bir panik havası yaratılmak isteniyor.

Fındığı pazara geç indiren çiftçi, taban fiyat veren ve alım yapan TMO ve bu işte üretimden ülkeden yana olan herkes bir şekilde cezalandırılmak, yapılan yanlıştı denmek isteniyor. Karadeniz fındık ihracatçıları birlik başkanı yerel bir kanalda açıkça arz oluşmadan talep oluşmaz diyerek fındığı pazara geç indiren çiftçiyi ve yüksek fiyat beklentisi sunan herkesi suçlamıştır. Hadi oradan..

 Bu yıl için de yüksek bir üretim beklentisi öngörerek doğmamış çocuğa don biçmiştir.  Halbuki şu ana kadar giden kuraklık birçok tarım ürününde üretim azalmasına yol açmıştır, bundan sonra da ne olacağı belli değildir Ayrıca pandemi koşulları evde fındık ve fındık mamülü tüketimini arttırmıştır.  Uluslararası kartelin depolarındaki fındık azalmaya başlamış, TMO fındık alım süresini Nisan sonuna kadar erteleyince fiyatın tekrar yükselmesi için koşullar uygun hale gelince,  fındık kurtları yeni bir hamle geliştirmişlerdir.

Acı olan bazı siyasilerin de bu söyleme ve bu operasyona bilerek ya da bilmeyerek katkı vermesidir. Tüm bu yöndeki açıklamalara ziraat odaları ve yerli milli bileşenler tepki göstermiştir. Buradan bir kez daha söylüyorum. Fındıkta artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Eline metin verilip okutulan siyasiler yok artık.  Doğruları önceden gören ve bu konuda proaktif önlem alıp, halkı ile beraber hareket etme becerisine sahip ve her zaman olduğundan daha fazla üreticinin ve halkının yanında olan yerli tüccarımız ve sanayicimiz var. *Yine avucunuzu yalarsınız.*

 

Anahtar Kelimeler : ADIGÜZEL:, BU, DA, OYUN, YEMEZLER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız