HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Kasım 2016 Cumartesi Saat: 07:28

TOPÇAM'A OSKİ'DEN YATIRIM ATAĞI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, faaliyetlerini Mesudiye İlçesi Topçam Mahallesinde sürdürüyor.
TOPÇAM'A OSKİ'DEN YATIRIM ATAĞI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, faaliyetlerini Mesudiye İlçesi Topçam Mahallesinde sürdürüyor.

Ordu’nun büyükşehir belediye statüsüne geçmesiyle birlikte belde belediyesinden  mahalleye dönüşen Topçam’a, OSKİ tarafından içme suyu yatırımları kazandırılıyor. Topçam’da mevcut su kaynakları lokal ve yerel gözelerden oluştuğu için verimli bir içme suyu akışı sağlayamıyordu. Özellikle yaz dönemlerinde gurbette yaşayan vatandaşların memleketlerine dönmesiyle birlikte ciddi bir içme suyu talebi oluşmaktadır. Mevcut kaynaklar yaz mevsiminde artan su ihtiyaçlarına cevap veremediği için bölge halkı mevsimsel su sorunlarıyla karşılaşmaktaydı.

Topçam’ a yapılacak yatırımların proje ve ihale aşamalarının bitirilmesinin ardından, OSKİ Genel Müdürlüğü bölgede ilk kazmayı vurdu. Kabaktepe mezrasında bulunan kaynak suları bir havzada toplanarak isale hattı vasıtasıyla Topçam Mahallesine ulaştırılacak.

Projede planlanan 7.351 metre isale hattının 2.051 metresi tamamlanmış durumda. Bölgede üst yapı yatırımlarını da sürdüren OSKİ, kullanım ömrü bitmiş ve ihtiyaçlara cevap veremeyen mevcut 75 m3’lük içme suyu deposunun yerine 1 adet 200 m3’lük içme suyu deposu inşa ediyor.

Arazinin sert ve kayalık bir yapıya sahip olmasına rağmen deponun temel kazısı ekiplerin özverili çalışmasıyla sürdürülüyor.  Projenin sona ermesinin ardından yapılan içme suyu hattı ve depo ile birlikte günde 500 m3 içme suyu temin edilmiş olacak. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : TOPÇAM'A, OSKİ'DEN, YATIRIM, ATAĞI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız