HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Kasım 2016 Çarşamba Saat: 07:33

“BU DEVRAN BÖYLE DEVAM EDEMEZ”

ORDEP TUTUKLAMALARA SERT ÇIKTI;
“BU DEVRAN BÖYLE DEVAM EDEMEZ”

Ordu Demokrasi Platformu (ORDEP) gözaltına alınan ve tutuklanan gazeteciler, aydınlar ve yazarlar için basın toplantısı düzenleyerek tepkilerini ortaya koydular.

ORDEP adına açıklama yapan Av. Haluk Türkmen; “Freni patlamış kamyondan korkmuyoruz Dergiler, gazeteler, televizyonlar kapatıldı; gazeteciler gözaltına alındı, tutuklandı; aydınlar, yazarlar tutuklandı; akademisyenler, kamu emekçileri işlerinden atıldı; seçilmiş belediye başkanları tutuklandı, yetmedi seçilmiş olan milletvekilleri tutuklandı.

Bu uygulamalar baskı ve şiddetin oranını artırarak diktatörlüğü inşa etmeye yöneliktir. Hükümet, freni patlamış kamyon gibi önüne geleni eziyor. Bizler demokrasi güçleri olarak hükümetin freni patlamış kamyon gibi önüne geleni ezip geçmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

 Güçlü bir karşı koyuşla demokrasiye yönelik saldırıları engelleyeceğiz diyen Türkmen şöyle devam etti; “Bu devran devam etmez Kişilerin, partilerin görüşlerine katılmayabilirsiniz ama görüşlerini dile getirmesini şiddetle, gözaltı ve tutuklamalarla engelleyemezsiniz. Bizler DEMOKRASİ PLATFORMU bileşenleri olarak, seçilmişlerin ancak, seçimlerle görevden alınması gerektiğine inanıyoruz ve milletvekillerinin tutuklanmasını kabul etmiyoruz. Sıranın kendimize gelmesini beklemenin yanlışlığını bilerek şiddet ve baskı yöntemi ile demokrasi güçlerini susturamayacağız” diye konuştu

OHAL ve KHK uygulamaları hakkında da eleştirilerini sürdüren Türkmen; Ülkemizin Ortadoğu bataklığına girmemesi, karanlığa teslim olmaması için mücadelemizi her gün daha fazla vererek büyüteceğiz. Bu devran böyle devam edemez.

Hükümet adım adım OHAL’den yararlanarak çıkardığı KHK’lerle yasalara ve anayasaya aykırı kararlarla hukuksuzluğa devam ediyor. Hukuksuzluğa teslim olmayacağız! Demokrasi için kenetlenelim . Demokrasiyi kişi ya da kurumlar, kendilerine göre tanımlayamaz. Yani ‘çoğunluk’ hakkı, her istediğini yapabilmek değildir.

Ancak AKP iktidarı şu an Meclis’te bulduğu çoğunluğu her istediğini yapabilme hakkı olarak görüyor ve yasa, anayasa bir kenara bırakılarak hukuksuzlukla kendinden olmayanları birer birer yok etmeye çalışıyor. Bu hukuksuzluğa karşı kenetlenerek karşı duruşu büyüteceğiz. Türkiye’nin demokratik değerlerini, kazanımlarını büyütmek için yan yana duruşumuzu sürdüreceğiz ve karanlığa teslim olmayacağız” şeklinde konuştu.  (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : “BU, DEVRAN, BÖYLE, DEVAM, EDEMEZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız