HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Mart 2021 Pazartesi Saat: 10:44

SÖYLEŞİ

“ GENÇLİK KENDİSİNİ MUTLAKA TANIMALI…”
SÖYLEŞİ

O, 34 yaşında genç bir tiyatro oyuncusu ve profesyonel futbol oyuncusu. Gençlerin sanat ve sporla uğraşmasına değinen Oyuncu Emrullah Yazıcı, gazetemiz yazarlarından Mertcan Ersoy ile yaptığı söyleşide önemli açıklamalarda bulundu.

Mertcan Ersoy: Emrullah Yazıcı kimdir? Bugüne kadar ne tür çalışmalara imza attınız?

Emrullah Yazıcı: Gençliğin mutlaka enstrüman çalmasını ya da sporla uğraşmasını öneren Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT) ve profesyonel futbol oyuncusu Emrullah Yazıcı, “1987  Ordu doğumluyum. İlk öğretimi Mehmet Akif ERSOY ilk okulunda okudum. Liseyi Ordu Lisesinde bitirdim. Orta okulda amatör futbol oynamaya başladım liseden sonra. Memleketin farklı şehirlerindeki kulüplere seçmelere katıldım.

“Her birinin bir enstrüman çalmasını öneririm.”

Gençlik, sporun felsefesini, sanatın felsefesini kabul edip, yani HOLİGANİST bir bakış açısıyla bir takımı desteklemektense ya da İdeolojik bir bakış açısıyla sanata bakmazlar ise dünyalı bir birey olup hayattan mutlu olmayı başara bilirler. Halk eğitim merkezlerin de Ormek gibi kurumlarda sosyalleşmelerine yardımcı olacak kurslara katılmalarını ve her birinin bir enstrüman çalmasını öneririm. Tartışmadan kendilerini ifade ede bilmeleri için,konuşma özgürlüğünün ifade özgürlüğünün tadını çıkara bilmezlerini öneririm.Kendilerini tanımaya, kentlerini tanımakla başlamalarını öneririm.

Mertcan Ersoy: Ordu hakkında ne düşünüyorsunuz? Ordulu olmak nasıl bir duygu?

Emrullah Yazıcı: Ordu çok güzel, Ordulu olmak ondan da güzel. Bu işler emek ve sabır işler. Azimli olduğum ve çalışmayı felsefe edinmiş bir sporcu oluşumdan ümitsizliğe kapılmadan seçmelere devam ettim. Sonunda, o dönem 2.B kategorisinde mücadele eden ve kadrosunda tanınmış futbolcuları barındıran Erzurum Spor ile anlaştım. Sonrasında Çanakkale Dardanel (2.b) Ünyespor (3.lig) Çarşamba, Merzifon, Kuşadası, Gibi Bölgesel amatör lig takımlarında görev aldım. Sonra Ulubey Belediye Spora gelerek Ordu’ya memleketime geri döndüm.

Mertcan Ersoy: Biraz da Tiyatrocu kimliğinizden bahsedermisiniz?

Emrullah Yazıcı: Bu zaman zarfında, OBKT’ nin eski baba tiyatro oyuncularının kurduğu, (Kenan Gürsoy, Mustafa Kırca, Osman Çakmak, Hakan Altan, Ali Kemal Tandoğan) özel bir tiyatro ekibinde ‘403. Km’ adlı oyunda tamir bakım şefi Özer Usta rolünde oynamam için teklif ettiler.

Ben düşünmeden kabul ettim. O oyun oynanırken, OBBKT döneminin genel sanat yönetmeni Ufuk ERSOY ve idari amiri Fikret ALTAŞ oyundan sonra, belediye tiyatrosunu düşünür müsünüz diye ben ve arkadaşım Denizhan KIRKAYA 'ya teklif getirdiler ve OBBKT kapıları bizlere açıldı.

İlk oyunum AYYAR HAMZA (Yaver karakteri), Çocuk oyunu KRAL ÇIPLAK (Danışman karakteriydi).Sonrasında birçok oyunda yer aldım. İlk etapta işkur ve hizmet alımı olarak 5 sene çalıştım. Sonrası 2019 sonu şirket elemanı ( işi)  olarak göreve başladım. Çok mutluyum. Ordu, çok güzel, Ordulu olmak ondan da güzel.”

 

Anahtar Kelimeler : SÖYLEŞİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız