HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
27 Mart 2021 Cumartesi Saat: 10:28

ŞEYHOĞLU: İLKSAN BİZİMLE EMİN ELLERDE

İLKSAN Denetim Kurulu Üyesi Metin Şeyhoğlu, 03 Nisan 2021 günü yapılacak olan İl ve İlçe temsilcilikleri için gazeteci Şafak Deliçakar’a önemli açıklamalarda bulundu. Şeyhoğlu, yaklaşan seçimler öncesinde yapılan eleştiri ve kara
ŞEYHOĞLU: İLKSAN BİZİMLE EMİN ELLERDE

İLKSAN Denetim Kurulu Üyesi Metin Şeyhoğlu, 03 Nisan 2021 günü yapılacak olan İl ve İlçe temsilcilikleri için gazeteci Şafak Deliçakar’a önemli açıklamalarda bulundu.

Şeyhoğlu, yaklaşan seçimler öncesinde yapılan eleştiri ve karalama kampanyalarının asılsız ve metnetsiz olduğuna dikkat çekerek inadına İLKSAN’ı yaşatmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Şehyoğlu, haftanın röportajı sayfamıza hoş geldiniz. Bugün sizinle seçim öncesi İLKSAN hakkında bütün gerçekleri ortaya koymak ve yapılan spekülasyonlara karşı vereceğiniz cevapları kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Öncelikle çok merak ediliyor bize İLKSAN’ın açılımını yapar mısınız? İLKSAN nedir? İLKSAN’ın hukuki statüsü nedir?

 

Metin ŞEYHOĞLU: Hoşbulduk sayın Deliçakar. Evet İLKSAN, Milli eğitim bakanlığına bağlı 287 bin üyesi bulunan İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım sandığıdır açılımımız bu şekilde. 1943 yılında 4357 sayılı kanunla yardımlaşma adı altında kurulmuş bir sandık. Sanki İLKSAN’ı şirket sanıyorlar ama İLKSAN bir sandık.

Türkiyenin parlayan bir yıldızı. Öğretmenlerin kurduğu sandığı kapatmak istediler ama İLKSAN üyeleri bunlara sandıkta cevaplarını verdiler. İLKSAN ihtiyari olsun dediler. Danıştay’a verdiler ve en son kararı Anayasa mahkemesi İLKSAN üyeliği zorunludur kararı verdi.

 

Şafak DELİÇAKAR: İLKSAN’ın gelir kaynakları nelerdir?

 

Metin ŞEYHOĞLU: İLKSAN’ın gelir kaynakları üye aidatı ve yapılan projlerle elde edilen kaynak. Mesela ikraz. Şirket üzerinden çalıştırdığı otellerden gelen kaynaklar. Hep kar amaçlı olan yerleri değerlendiriyor. İLKSAN iddia edildiği gibi zarar etmiyor. Hayali işlere yatırım yapmadık, paraları biriktirdik. Bence doğrular söylenmeli saptırılmamalı.

 

Şafak DELİÇAKAR: İLKSAN’a üyelik neden zorunlu?

 

Metin ŞEYHOĞLU: Sandıklarda zorunlu üyelik olmadan ileriyi göremezsin. Bu dengeyi korumak lazım. İlksan da da zorunlu ki ikramiyeleri dağıtabilsin yardımları yapabilsin.

 

Şafak DELİÇAKAR: İLKSAN yardımlarını artırıyor mu? Hali hazırda ki yardımlarda son durum nedir?

 

Metin ŞEYHOĞLU: Sandığımız Üyelerine Karşılıksız Yardımlarda zaten  bulunuyor. Bu kapsamda; Evlilik, Doğum, Afet, Cenaze, Kaza Sonucu Ölüm, Şehitlik, Maluliyet, Ölüm, Emekli, Sağlık Destek ve Sağlık ve Sosyal Muhtevalı Diğer Yardımları yapmaktadır.  Halen yaptığımız karşılıksız yardımlar ve miktarları şu şekildedir.

Evlilik Yardımı 660,00.- TL, Doğum Yardımı 330,00.- TL,  Afet Yardımı   (Son Aidatın 24 Katı kadar) Ort. 1.678,40.- TL, Cenaze Yardımı 2.324,70.- TL, Kaza Sonucu Ölüm Yardımı (Ferdi Kaza Grup Sigortası) 12.000,00.- TL, Şehitlik Yardımı 15.000,00.- TL, Maluliyet Yardımı  (Emekli olmuş gibi ödenir) Ortalama 26.000,00.- TL, Ölüm Yardımı (Emekli olmuş gibi ödenir)  Ortalama 28.000,00.- TL, Emekli Yardımı (120 Ay aidat ödeyip emekli olanlara)  Ortalama 35.000,00.- TL, Sağlık Destek Yardımı (Tedavi esaslı konaklamanın %50’si ödenir.) Sağlık ve Sosyal Muhtevalı Diğer Yardımlar (Afet vb. hallerde yapılır) Bu Nisan ayında genel kurulda kanser olan üyelere 15 bin ile 45 bin lira arası nakdi yardım yapmak istiyoruz. 

 

Şafak DELİÇAKAR: İLKSAN denetleniyormu? İLKSAN’ı kim denetliyor?

 

Metin ŞEYHOĞLU: İLKSAN zaten MEB’e bağlı bir kurum ve denetleniyor. Denetimden kaçıyorlar deniyor ben bunlara söyleyecek söz bulamıyorum. 

İLKSAN hem iç denetim hem de dış denetime açık bir kurumdur. Kurumun iç denetimi Milli Eğitim Bakanının önerdiği 2 ve temsilciler arasından seçilen 1 üyeden müteşekkil Denetim Kurulu tarafından yapılmaktadır.

Sandığın dış denetimi 3568 Sayılı yasa kapsamında “Bağımsız Denetim”  yetkisine haiz Denetçiler tarafından yapılmaktadır.

 

 

Şafak DELİÇAKAR: İkraz konusunda neler söyleyeceksiniz?

 

Metin ŞEYHOĞLU: Daha öncede söylediğim gibi ikrazlarımız 12 ay vadede 15.000,00 TL’ den 20.000,00 TL’ye, 18 ay vadede 20.000,00 TL’den 25.000,00 TL’ye,  24 ay vadede 30.000,00 TL’den 35.000,00 TL’ye,  48 ve 60 ay vadede ise 50.000,00 TL’den 60.000,00 TL’ye yükseltilmiştir. 

2020 Yılı  İkraz (Borç Verme) Faaliyetleri  kapsamında  26276 1 milyar 386 bin lira 9255 üyeye özel günler ikrazı bunun gibi daha bir sürü ikraz verdik. Bunlar ilksanın kendi parasıyla verdiği krediler bunlar. 

 

Şafak DELİÇAKAR: Sağlık destek faaliyetleri hakkında bilgi verir misiniz?

 

Metin ŞEYHOĞLU: İLKSAN 1943 Yılında kurulan bir sandık. İlkokul Öğretmenleri Yardım Sandığı Adı Altında 1943 Yılında o zamanda Verem Hastalığı Türkiye’de hat safhada olan bir hastalık.

Burada İLKSAN öğretmenleri bir dayanışma adı altında özellikle kaplıcalar açmak için yardım sandığı kuruluyor. İLKSAN Bolu da yaşlı bakım ve termal otel yaptı. İLKSAN’ın otellerinde üyeler sadece yarı fiyatını ödüyor.

Ayrıca Sağlık desteklerini İLKSAN sağlık kuruluşları ile anlaşma yapıyor. Bizim tamamlayıcı sağlık sigortamız var. Yılda 8 defa özel sağlık kuruluşlarından yararlanabiliyor. Bunlara ameliyat da dahil. 

 

Şafak DELİÇAKAR: İLKSAN’ın Ordu faaliyetleri ne durumda?

 

Metin ŞEYHOĞLU: 3 Nisan da Ordu merkezde ve 18 ilçede seçimimiz var. Herhangi bir sıkıntı olduğunda yanlarında oldum. Biz onlara sahada dünü bugünü anlatıyoruz. Biz enerjimizi İLKSAN için harcamak istiyoruz. Bu yüzden üyelerimize diyoruz ki İLKSAN’a sahip çıkın. Sandıkta bunu gösterin. 

 

Şafak DELİÇAKAR: Son olarak üyelerinize neler söyleyeceksiniz?

 

Metin ŞEYHOĞLU: İLKSAN üyeleri siz çok değerlisiniz. Bu ülkenin geleceğini yetiştiren insanlarsınız. Sizin oylarınızla İLKSAN’ın geleceği belirlenecek. Bizlerin sizlerden isteğimiz hür iradenizle doğru karar verin. Sandığınıza sandıkta sahip çıkın.

 

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Şeyhoğlu, verdiğiniz bilgi ve yaptığınız değerlendirmeler için çok teşekkür ediyor, önümüzde ki seçim takviminde ve sonrasında başarılarınızın devamını diliyorum.

 

Metin ŞEYHOĞLU: Bende şahsınıza ve Ordu Yeni Haber Gazetesi ailesine bize bu fırsatı sağladığınız için teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

 

Anahtar Kelimeler : ŞEYHOĞLU:, İLKSAN, BİZİMLE, EMİN, ELLERDE

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız