HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Nisan 2021 Çarşamba Saat: 09:44

RAMAZAN DİLENCİLERİ!

Ordu’da yabancı uyruklu dilencilerin sayılarının artış göstermesi dikkat çekiyor. Ramazan ayının ilk haftasını geride bıraktığımız bu günlerde özellikle hastane, AVM ve bankamatik önlerinde ki yerli ve yabancı dilenciler, vatandaşl
RAMAZAN DİLENCİLERİ!

Reşit olmayan ve 18 yaş altında ki çocukların da çeşitli bahanelerle el açıp dilencilik yapmaları gözlerden kaçmazken, küçük çocukların ayrıca boyacı sandıklarıyla, mendil, kalem vs. gibi ürünlerle vatandaşlara el açmaları da tepkilere neden oluyor.

Yerleşim alanlarının neredeyse ana arterleri şehrin hemen her saatinde dilencilerin istilasında olan Altınordu ilçesinde, güvenlik güçlerinin ve belediye ekiplerinin göstermiş olduğu olağanüstü mücadelelerin ise dilencileri yıldırmamasının nedeni ise dilencilere verilen cezaların caydırıcı olmadığından kaynaklandığı ileri sürülüyor.

Kabahatler kanununa göre yakalanan ve cezai işlem yapılan dilencilere uygulanan ceza miktar/oranlarının hiç de caydırıcı olmaması üzerine salıverilen dilenciler yine yerleşim alanlarında ki istilalarına devam etmeleri artık şaşırtıcı gelmiyor. Hal böyle iken kesin bir çözümün nasıl bulunacağı ise merak edilen konuların başında yer alıyor.

Vatandaşlar ise; “Bunlar Ramazan dilencileri her yıl karşımıza çıkıyorlar. Gah burnumuzun dibinde bitiyorlar gah da arabamızın önünde. Adım attığımız her yerde artık dilencilerle karşı karşıya kalmamıza pek şaşırmıyoruz ama tedirgin de olmuyoruz desek yalan olur. Yerlisi, yabancısı, mültecisi şu mübarek Ramazan ayında ne diyelim? İnşallah yetkililer makul bir çözüm bulur” diyerek beklentilerini dile getirdiler. (Haber: Şafak DELİÇAKAR)

Anahtar Kelimeler : RAMAZAN, DİLENCİLERİ!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız