HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
21 Kasım 2016 Pazartesi Saat: 08:27

İMAMLARDAN BAKAN ZEYBEKÇİ’YE PASAPORT TEPKİSİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin; ”İmamın eşi bile yeşil pasaportla dünyayı dolaşıyor” sözlerine Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi sert tepki gösterdi.
İMAMLARDAN BAKAN ZEYBEKÇİ’YE PASAPORT TEPKİSİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin; ”İmamın eşi bile yeşil pasaportla dünyayı dolaşıyor” sözlerine Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi sert tepki gösterdi.

Bakan Zeybekçi’nin medyada yer alan bu açıklamasının ardından yazılı açıklamada bulunan Sergi şu ifadelere yer verdi; “Lüzumsuz söz yanan ateş gibidir; Ekonomi Bakanı sayın Nihat Zeybekçi’ beyanlarınız İmamları ve eşlerini yaraladı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin bakanlığının 2017 bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerinde ihracatçılara şirin gözükmek için maksadını aşan kamu görevlilerini ve özellikle İmam ve eşlerini aşağılayarak ‘’İmamın eşi bile yeşil pasaportla dünyayı dolaşıyor’’ şeklinde ifadelerinin medyada yer alması şaşkınlık ve kızgınlık oluşturmuştur.

Yıllar önce bir İmam-Hatip hocamızla evlenip sonra ayrılan bir hanımefendinin daha sonra şarkıcı olması ile ‘’İmamın şarkıcı karısı ‘’ şeklinde basında resim ve haberlerinin yer almasının üzüntüsü yaşanmıştı.

2017 bütçesi Plan Bütçe komisyonunda ‘’İmamın eşi bile yeşil pasaportla dünyayı dolaşıyor’’ şeklinde ifadelerin basında yer alması sebebiyle, Diyanet çalışanlarının bulunduğu bir toplantıda üzüntü ve öfke dile getirilmesi üzerine açıklama yapılma zarureti doğmuştur.

Bakan Zeybekçi Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerinde milletvekillerinin, yeşil pasaport uygulamasına yönelik eleştirileri üzerine, “Aslolan ülke pasaportunun itibarlı hale getirilmesi. Dünyanın her yerinde gösterince kapıların açılması. 2 bin kişi çalıştıran kişi AB üyesi ülkelerde vize kuyruklarında dolaşıyor.’’ Öğretmen ve imamın eşi de yeşil pasaport alıyor ve dünyayı dolaşıyor.’’

Küçümsemek için söylemiyorum, yanlış da anlaşılmasın. Ama hoyratça kullanılıyor. Şeklinde kamu çalışanları olan öğretmen ve İmamları örnek ve emsal göstermesi derin üzüntü meydana getirmiştir.

Kamu görevlilerine yeşil pasaport verilmesi uygulamasının da daraltılması gerektiğini belirten Bakan Zeybekci’ye, “Millete hizmet etmekle görevli olan insanların milletten daha iltimaslı kimliğe sahip olması benim anlayışıma aykırı” şeklinde medyada yer alan, pasaport verilmesinin kısıtlanmasını beyan eden ifadesi kendisine yakışmamıştır. Zira ’’Lüzumsuz söz yanan ateş gibidir; onu ağızdan çıkarmamalısın, sonra kendin yanarsın. Dilin söylediği iyi söz ise akarsu gibidir; nereye akarsa orada çiçekler açar. ‘’’’ Yusuf Has Hacip Bakan Zeybekçinin İmam-Hatip lisesi mezunu olması İmam Hatipleri ve özellikle eşlerini daha çok üzmüştür.

Sayın ! Bakanın kamu görevlilerine verilen Yeşil Pasaportun daraltılmasını istemesi manidar ve memura karşı hasis bir değerlendirmedir.

Sayın ! Bakan Yeşil Pasaportun şahsınızın öğretmenlere ve İmam-Hatiplere ianesi değil, Devletin Öğretmen ve İmam-Hatipleri kadrosunda çalışanlarına liyakat takdiridir...

Sayın ! Bakan memurun yüzde kaçı yeşil pasaport alıp yurtdışında dolaşabiliyor?
Sayın! Bakan işverene ihracatçıya yeşil pasaport verilmiyorsa sorumlusu kamu görevlileri değil, siyasi iktidar ve bakan olarak sizsiniz. Siz verdiniz de memurlar mı engelledi? Eleştirildiğinde çareyi sürekli memuru halka şikâyet etmek ucuz bir siyaset anlayışıdır. Çok sığ bir düşüncedir.

Sayın Bakan hem imamları hem de eşlerini küçümsemeniz bizi şaşırtmadı. Zira biz ne çektiysek sapı bizden olan siyasetçi, vali, kaymakam ve yöneticilerimizden çekmişizdir.” (Ordu Yeni Haber)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız