HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
6 Temmuz 2021 Salı Saat: 08:23

ÜRETİCİ FİYAT BEKLİYOR

Yeni fındık sezonuna sayılı günler kala fındık üreticilerinde fiyat beklentisi başladı.  Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) açıklayacağı taban alım fiyatını merakla bekleyen üreticiler fiyatın en az 30 lira olması gerektiğini ifade e
ÜRETİCİ FİYAT BEKLİYOR

Yeni fındık sezonuna sayılı günler kala fındık üreticilerinde fiyat beklentisi başladı.

 Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) açıklayacağı taban alım fiyatını merakla bekleyen üreticiler fiyatın en az 30 lira olması gerektiğini ifade ettiler.

Geçtiğimiz sezon fındık hasadı başlamadan önce TMO alım fiyatının erkenden açıklandığını, bunun da piyasaya çok olumlu etkileri olduğunu belirten üreticiler, "TMO'nun fındık alım kriterleri ve fiyatı geçen yıl daha üretici bahçeye girmeden açıklandı. Bu hem üretici hem sanayici hem de bu sektörle iştigal eden herkes açısından çok iyi oldu. Üretici erkenden fındığını kaçtan satacağını bilerek ona göre hesap yaptı. Bu sene de fındık fiyatının hasattan önce açıklanmasını istiyoruz” dediler.

Temmuz ayının son haftaları ya da ağustosun ilk günlerinde bahçelere girileceğini düşünen üreticiler, “TMO Eeçen yıl olduğu gibi bu sene de fiyatı erkenden açıklarsa çok iyi olur. Fındık üreten kime sorarsanız sorun herkes en az 30 TL söyleyecektir. çünkü fındık çok kazandıran bir ürün" diye konuştular.

         Bu arada Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) geçtiğimiz yıl fındık fiyatını Levant kalite için 22, Giresun kalite fındığı için ise fiyatı ise 22 Lira 50Kuruş olarak açıklamıştı.

Öte yandan devlet tarafından fındık üreticilerine dekar başına 170 lira 'alan bazlı gelir desteği' ödemesi de yapılıyor.

 

 

Anahtar Kelimeler : ÜRETİCİ, FİYAT, BEKLİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız