HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Temmuz 2021 Cuma Saat: 07:52

REKOLTE 167 BİN TON

Orduda, 2021 yılı tahmini 
REKOLTE 167 BİN TON

Ordu'da, 2021 yılı tahmini fındık rekoltesi 167 bin 300 ton olarak belirlendi. Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, 2021 yılı fındık rekoltesinde geçtiğimiz yıla oranla 28 bin tonluk düşüş yaşandığını belirterek bu yılki rekoltenin 167 bin ton olduğunu söyledi.

“30 TL’NİN ALTINI KABÜL ETMİYORUZ”

Yaşanan düşük rekolte nedeniyle fındık fiyatlarının 30 TL’nin altında olmaması gerektiğini belirten Başkan Akça, 30 TL’nin altında oluşacak bir fiyatın üreticiyi memnun etmeyeceğini ifade etti.

“REKOLTE ÖNCEKİ YILA GÖRE DÜŞÜK”

Ordu’da geçen hafta başlayan fındıkta rekolte çalışmaları sona erdiğini ve her yıl ağustos ayında hasadına başlanan fındığın rekoltesinin bu yıl Ordu’da 167 bin 300 ton olarak gerçekleşmesi tahmin ettiklerin kaydeden Akça, “Bu sezon için belirlenen rekoltenin, bir önceki yıla göre düşük olacağını tahmin ediyoruz” dedi.

“BU OLUŞAN REKOLTE RESMİDİR”

 İhracatçıların oluşan rekolteye şerh koyduğunu belirten Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, “Bir hafta önce ilimizde başlayan resmi rekolte çalışmaları Tarım İl Müdürlüğü’nün öncülüğünde, ihracatçı birlikleri, ziraat odasının temsilcileri, borsa temsilcileri ve diğer paydaşların oluşturduğu ekiplerce sahada tespitler yapıldı. Çok önemli sayılabilecek bir çalışma yapıldı. Gidilmedik yer, nokta bırakılmadı. Bugün itibariyle resmileşen Ordu ilinin rekoltesi 167 bin 300 tondur. Geçen seneki rekolte 195 bin ton olarak açıklanmıştı. Bu seneki rekolte geçen seneki rekoltemizden 28 bin ton daha düşük tespit edildi. Bu karar imza altına alındı. Aldığımız bilgilere göre, ihracatçı arkadaşlar bu rekolteye bir şerh düşmüşler. Rekoltenin 200 bin ton gerçekleşeceğiyle ilgili bir söylemde bulunmuşlar. Biz her zaman söylüyoruz; resmi rekolte Tarım İl Müdürlüğü’nün öncülüğünde oluşturulan komisyon tarafından belirlenir. Dolayısıyla bu oluşan rekolte resmidir. Artık bunun bir dönüşü yoktur” diye konuştu.

 Rekoltedeki düşüş nedeniyle fındık fiyatının 30 lira bandında oluşması gerektiğini de belirten Başkan Akça, “Doğu Karadeniz’i kapsayan bir maliyet analizi yaptık. Bu da 22 lira 85 kuruştu. Bunun üzerine bir refah payı koyarak 30 TL’nin altında oluşacak bir fiyatın üreticiyi memnun etmeyeceğini dile getirdik. İnşallah üreticiyi memnun edecek bir fiyat açıklanacaktır” açıklamasın da bulundu.

 

Anahtar Kelimeler : REKOLTE, 167, BİN, TON

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız