HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Temmuz 2021 Çarşamba Saat: 09:36

KIZILAY ARTVİNDE

Artvin’deki selzedelerle bir araya gelen ve selden etkilenen çocuklarla da yakından ilgilenen Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Türkiye afet müdahale planındaki vazifeleri çerçevesinde öncelikle gıda ve su temini konusunda sahada ça
KIZILAY ARTVİNDE

Artvin’deki selzedelerle bir araya gelen ve selden etkilenen çocuklarla da yakından ilgilenen Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Türkiye afet müdahale planındaki vazifeleri çerçevesinde öncelikle gıda ve su temini konusunda sahada çalıştıklarını açıkladı. Genel Başkan Kınık, “200'ü aşkın kişiyle Artvin’de çalışma yürütüyoruz” dedi.
 
Sel afetinin ilk anından itibaren Artvin’de afet uzmanları, gönüllüleri ve şubeleriyle sahada bulunan Kızılay, selzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Artvin’deki çalışmaları yerinde inceleyen ve Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde ağırlıklı olarak beslenme hizmeti temelinde çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Vatandaşlarımızın ihtiyaçların karşılanması noktasında, şubelerimiz, gönüllülerimiz, afet uzmanlarımız sahada. 200'ü aşkın kişi 20 araçla Arhavi ve Murgul'da çalışma yürütüyoruz. Selden etkilenmiş olan vatandaşlarımıza destek oluyoruz. Arama kurtarma, temizlik, iyileştirme faaliyetlerini yürüten kamu görevlilerine de bu anlamda destek oluyoruz. Artvin'de yaklaşık 11 bin civarında öğün yemekle vatandaşlarımıza destek veriyoruz.” ifadesinde bulundu.
 
Bölgedeki vatandaşlara içme suyu konusunda da destek olduklarını ifade eden Kınık, "İçme suyu anlamında vatandaşlarımıza ciddi bir lojistik sağlıyoruz. Tırlarla her gün içme suları geliyor ve vatandaşlarımıza dağıtımları yapılıyor." diye konuştu.
 
“Vatandaşlarımız nezdinde bilinç oluşturmaya devam edeceğiz”
 
Kınık, bu ve buna benzer afetlerin her zaman yaşanabileceğine işaret ederek, şunları kaydetti: “Ama zararlarını azaltmak elimizde. Riskleri önceden tespit edebilmek ve ona hazırlanmak, insanların hem kendilerini hem sahip oldukları varlıklarını korumaları açısından, öncesinde bir afet bilinci oluşturulması ve kendi aile planlamalarının yapılması ve kendi risklerini tespit edilmesi çok çok önemli.”
 
Kızılay'ın 153 yıldır millete hizmet, devlete ise destek verdiğini vurgulayan Kınık, "Bugün de gönüllülerimizle, şubelerimizle, çalışanlarımızla, bağışçılarımızın desteğiyle sel bölgesinde yüzlerce Kızılaycı, onlarca ikram aracı, aşevi, afet kurtarma personeli, araç gereçle beraber sahadalar. Allah beterlerinden korusun. Bundan sonraki süreçlerde bir daha bu acıların yaşanmaması için, elimizden gelen tedbirlerin alınması için, vatandaşlarımız nezdinde bilinç oluşturmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
 

Anahtar Kelimeler : KIZILAY, ARTVİNDE

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız