HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Aralık 2016 Cuma Saat: 09:56

UFKA YOLCULUK YARIŞMASININ TANITILDI

Türkiye’nin en büyük sivil yarışması olan “Ufka Yolculuk 5. Bilgi ve Kültür Yarışması”nın Ordu tanıtım toplantısı yapıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesinin destek verdiği yarışmanın detayları kamuoyuyla paylaşıldı. Ordu Bü
UFKA YOLCULUK YARIŞMASININ TANITILDI

Türkiye’nin en büyük sivil yarışması olan “Ufka Yolculuk 5. Bilgi ve Kültür Yarışması”nın Ordu tanıtım toplantısı yapıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesinin destek verdiği yarışmanın detayları kamuoyuyla paylaşıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonunda yapılan basın toplantısına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Yıldırım, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Servet Güngör, Muhtarlık ve Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanı Oktay Şener, “Ufka Yolculuk 5” Ordu il Temsilcisi Halil İbrahim Uygur, Altınordu İlçe Temsilcisi ve Basın Sözcüsü Sinan Akyürek, Altınordu İdeal Genç Derneği Başkanı Dr. Selim Akçay, Ünye Ünçek Başkanı Hüseyin Dikici ve Fatsa Çevikder Başkanı Sezai Batı katıldı.

YARIŞMAYA ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE DESTEK VERİYOR

Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Yıldırım, toplantıda yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz’ın yakından ilgilendiği organizasyona 2 yıldır destek verdiklerini söyleyerek, “Ordu Büyükşehir Belediyesi sadece teknik çalışmalarla değil, sosyal ve kültürel çalışmalarla da topluma katkı sunmaya gayret göstermektedir. Bu organizasyon, Kur-an’ı Kerim’in mealini okuyup anlayarak bir Müslümanın nasıl yaşaması gerektiğini idrak etmesi adına çok önemlidir” dedi.

Mümkün olduğu kadar sosyal projelerde yer aldıklarını ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı Yıldırım, “Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz. Tüm Müslümanlar, Kur-an’ı Kerim’de neler anlatıldığını az ya da çok bilir. Kur-an’ın mealini okuyarak yaşantımıza nasıl uyarlamamız gerektiğini anlatan bu yarışma, özellikle gençliğe yol göstermesi adına çok önemlidir” diye konuştu.

BİNLERCE GÖNÜLLÜ DESTEK VERİYOR

Altınordu İlçe Temsilcisi ve Basın Sözcüsü Sinan Akyürek ise açıklamasında yarışmanın teknik detaylarıyla ilgili bilgiler aktarırken, yurt içi ve yurt dışından yüzlerce sivil toplum kuruluşu ve binlerce gönüllünün organizasyonuyla uluslararası çapta düzenlenen yarışmanın Kur-an’ın Anlamıyla Buluşmak (KAB) Platformunun desteği ve Server Gençlik ve Spor Kulübü koordinatörlüğü ile düzenlendiğini söyledi.

10 BİN MAHKÛM YARIŞMADA YER ALDI

Ordu’da düzenlenecek olan ”Ufka Yolculuk” yarışmalarının Altınordu ve havzasında Ordu İdeal Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, Fatsa ve havzasında Fatsa Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü, Ünye ve havzasında Ünye Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü tarafından organize edildiğini belirten Akyürek, “İlk yılında Ömer Nasuhi Bilmen’in “Büyük İslam İlmihali”, ikinci yılında “Kur’an-ı Kerim Meali”, üçüncü yılında “Kur’an-ı Kerim’e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi”, dördüncü yılında ise “Hadis” konusuyla düzenlenen yarışmada dünyanın 65 ülkesinden ve Türkiye'nin tüm illerinden toplam 880 bin kişi yarıştı. Bu yarışmacılar arasında Türkiye’deki 360 cezaevinin 231’inde tutuklu bulunan yaklaşık 10 bin mahkûm da yer aldı” şeklinde konuştu.

YOLA ÇIKMAK İSTEYENE, YOL AÇIK

Yarışma için katılımcı hedefinin 1 milyon kişi olduğunu söyleyen Basın Sözcüsü Sinan Akyürek açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Yola Çıkmak İsteyene, Yol Açık" temasıyla 8 ayrı kategoride düzenlenen “Ufka Yolculuk 5. Bilgi ve Kültür Yarışması”nın bu yılki konusu Kur’an-ı Kerim meali olacak.

Türkiye'nin en büyük sivil yarışması olma özelliğini taşıyan, yurt içinden ve dışından binlerce gönüllünün organizasyonuyla desteklenen yarışmaya bu yıl, Türkiye'den ve yurt dışından 7’den 70’e 1 milyon kişinin başvuru yapması hedefleniyor.

Her kategori sorularının ayrı hazırlanacağı yarışmanın A grubuna 6-10, B grubuna 10-14, C grubuna 14-19 ve D grubuna 19-30 yaş grubu başvurabilecek. E grubunda 30 yaş üstü katılımcılar yarışırken, F grubu ise ihtisas kategorisi olacak. Yarışmanın internet üzerinden yapılacak kısmında ise G grubu Türkçe ve H grubu katılımcıları İngilizce dillerinden sınava girecek. Yarışmaya cezaevlerindeki mahkûmlar da katılabilecek.

Önceki yıllarda dereceye giren kişilerin birçok ödülün yanı sıra umre seyahatiyle ödüllendirildiği yarışmanın bu yılki ödülleri, yarışmacıların tercihleri doğrultusunda belirlenecek. Katılımcılar,  Ufka Yolculuk Sosyal Medya Sitesi’nde “Dosta Yolculuk” başlığıyla Endonezya,  Malezya, Tunus, Fas, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin yer aldığı ankette yapacakları oylama sonucu çıkacak sonuçlara göre kendi ödüllerini belirleyebilecek. Cezaevlerinden yarışmaya katılanlar ise dereceye girdikleri takdirde ödül kazanmanın yanı sıra çeşitli ödüllerle teşvik edilecek.

Yarışmanın A, B, C, D, E, F kategorilerinde birinci olanlar 2 Umre Seyahati + 2 bin 500 TL veya 2 Dosta Yolculuk + 2 bin 500 TL ya da 9 bin TL; ikinci olanlar 2 Umre Seyahati + 1.500 TL veya 2 Dosta Yolculuk + 1.500 TL ya da 8 bin TL; üçüncü olanlar ise 2 Umre Seyahati + 500 TL veya 2 Dosta Yolculuk + 500 TL ya da 7 bin TL para ödüllerinden birini seçebilecek.

G ve H kategorilerinde yarışanlar arasında birinci, ikinci ve üçüncü olanlar ise tablet bilgisayar ödülü kazanacak. Sınavda 60 puan ve üstü alanlar arasından yapılacak çekilişle 10 kişiye daha Umre Seyahati ya da Dosta Yolculuk hediye edilecek.       

Yarışmada Ordu’da dereceye giren yarışmacılardan 1. olan 1.000 TL, 2. olan 750 TL, 3. olan yarışmacı 500 TL para ödülüyle; 4-10 arası dereceye giren yarışmacılar çeyrek altınla ödüllendirilecek.

www.ufkayolculuk.com internet sitesinden detaylı bilginin görülebileceği ve başvuruların yapılabileceği yarışmanın A, B, C, D, E ve F kategorilerinin başvuruları 19 Şubat 2017’de, G ve H kategorisi başvuruları 24 Mart 2017’de sona erecek.

Yarışmada A, B, C, D, E, F ve G kategorilerinin sınavları 26 Mart 2017’de, H kategorisinin ise 2 Nisan 2017’de gerçekleşecek.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : UFKA, YOLCULUK, YARIŞMASININ, TANITILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız