HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Eylül 2021 Pazartesi Saat: 10:04

PROF DEMİR: ULUBEY VE ÇAMAŞ BELEDİYE BAŞKANLARINA KIRGINIM

T 1105 Eğitim Spor Kültür Sanat Derneği, Ordu‘nun il oluşunun 100. Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ü
PROF DEMİR: ULUBEY VE ÇAMAŞ BELEDİYE BAŞKANLARINA KIRGINIM

T 1105 Eğitim Spor Kültür Sanat Derneği, Ordu‘nun il oluşunun 100. Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ü Ordu ‘da misafir edişimizin 97. Yılında düzenlediği programla Ordulu Tarihçi Prof. Dr. Necati Demir’e lansman sunumu hazırladı.

1105’den 19 Eylül 1924’e bu toprakları bize vatan yapan gazilerimizi, Ordulular dün bir otelde düzenlenen etkinlikte Ordulu Tarihçi Prof. Dr. Necati Demir‘den dinleme şansı buldu.

Lansmanda en dikkat çeken detay ise Prof. Dr. Necati Demir’in ise yaptığı konuşma esnasında Ulubey ve Çamaş Belediye Başkanlarına kırgın olduğunu dile getirmesi oldu. Prof Demir, iddiasına göre yaptığı konuşmada; “Ulubey ve Çamaş Beylerinin mezar yerlerini buldum. Kendilerine de yerleri gösterdim. Ancak ilgisiz kalmaları nedeniyle mezarlar defineciler tarafından tahrip ve talan edildi. Bu yüzden kendilerine çok kırgın olduğumu söylemek istedim” dedi.

T 1105 Eğitim Spor Kültür Sanat Derneği Başkanı Ahmet Yenilmez, kendini Türk kültürüne adamış bir Türkolog olarak bilinen Prof. Dr. Necati Demir’in, kültürümüz üzerindeki çalışmaları her zaman takdir görmüştür diyerek Ordululara böyle bir fırsat sağladıkları için memnuniyetini dile getirdi.

Prof. Dr. Necati Demir hakkında merak edilenleri ise Başkan Yenilmez, şu şekilde anlattı; “Değerli hocamız uzun senelerden beri büyük bir gayret ve özveriyle millî kültürümüzü tetkik ediyor. 20 Nisan 1964’te Ordu’ya bağlı Ulubey ilçesinin Kumanlar köyünde doğan Necati Demir sırasıyla Kumanlar İlkokulu'nu (1974), Ordu Fatih Ortaokulu'nu (1977) ve Ordu Fatih Lisesi’ni (1980) bitirmiş. Ardından öğrenimine Atatürk Üniversite­si Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde(1987) devam etmiştir.

Necati Demir, Yüksek lisansını Cumhuriyet Üniversitesi’nde(1992), doktorasını Selçuk Üniversitesi’nde(1996) tamamlamış, Gaziantep Sarılsalkım Ortaokulu’nda Türkçe Öğretmeni(1987-1990), Sivas Cumhuriyet Lisesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni ve Cum­huriyet Üniversitesi’nde Türk Dili Okutmanı olarak çalışmıştır” dedi.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız