HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Aralık 2016 Cumartesi Saat: 08:40

KAÇAK HAFRİYATA GEÇİT YOK

Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, belirlenen alanlar dışına kaçak olarak hafriyat toprağı ile inşaat yıkıntı ve atıkları dökmek isteyenlere göz açtırmıyor.   Hafriyat toprağı ile inşaat yıkıntı ve atıklarının gelişi gü
KAÇAK HAFRİYATA GEÇİT YOK

Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, belirlenen alanlar dışına kaçak olarak hafriyat toprağı ile inşaat yıkıntı ve atıkları dökmek isteyenlere göz açtırmıyor.

 

Hafriyat toprağı ile inşaat yıkıntı ve atıklarının gelişi güzel dökülerek çevre ve görüntü kirliliği oluşturmasını önlemek amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından gerekli önlemler alındı. Buna göre hafriyat toprağı ile inşaat yıkıntı ve atıkları yalnızca Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen alanlara dökülebiliyor.

 

Ayrıca bu materyallerin taşınmasıyla ilgili hafriyat taşıma izin belgesi verilen 570 kamyonun uydu takip sistemiyle sürekli takip edilerek, belirlenen alanlar dışında döküm yapması önleniyor. Hafriyat denetim ekipleri ve çevre zabıta ekipleri, sürekli devam eden denetimlerinin yanında duyarlı vatandaşların yaptığı ihbarları da değerlendirerek kaçak faaliyette bulunmak isteyenlere göz açtırmıyor.

 

Büyükşehir Belediyesi hafriyat denetim ekipleri ve çevre zabıta ekipleri tarafından yapılana denetimlerde alınan tüm önlemlere ve yapılan düzenlemelere rağmen izinsiz hafriyat toprağı taşıdığı ve bertaraf ettiği tespit edilen kişilere, Çevre Kanunu’na göre para cezaları uygulanıyor. Bu fiili işleyen gerçek kişilere49 bin 95 TL,şirketlere ise 147 bin 285 TL para cezası veriliyor.

 

Hafriyat toprağı ile inşaat yıkıntı ve atıkları üretenlerin ve vatandaşların çevre konusunda daha bilinçli hareket etmesini isteyen yetkililer, duyarlı vatandaşların kaçak hafriyat dökümü yapan kişi yada araçları gördüğü zaman o araçların plakasını alıp, varsa firma adı, yer ve zaman tespiti yaparak 153 Alo Zabıta hattına bildirmesini istediler. (Ordu Yeni Haber)

Anahtar Kelimeler : KAÇAK, HAFRİYATA, GEÇİT, YOK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız