HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Ekim 2021 Pazartesi Saat: 11:15

KIZILAY AKADEMİK DÜNYAYA KATKI SAĞLAYACAK

    İnsani çalışmalar alanında gerek duyulan farkındalığın artması ve bilginin yayılması için kurulan Kızılay Akademinin tanıtımı, İstanbul Üniversitesinde (İÜ) yapıldı. Kızılay Akademi, Kızılay’ın hem bilginin hem de sa
KIZILAY AKADEMİK DÜNYAYA KATKI SAĞLAYACAK

 

 

İnsani çalışmalar alanında gerek duyulan farkındalığın artması ve bilginin yayılması için kurulan Kızılay Akademi'nin tanıtımı, İstanbul Üniversitesi'nde (İÜ) yapıldı. Kızılay Akademi, Kızılay’ın hem bilginin hem de sahada becerinin harmanlanmasıyla ortaya çıkan bir buçuk asırlık tecrübesini, akademik çalışmalarla paylaşacak.

 

Afet, halk sağlığı ve insani yardım alanlarında bilgi üreten, ürettiği bilgiyi toplumla paylaşan Kızılay Akademi’nin tanıtımı İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt Yerleşkesi Rektörlük Binası'nda gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısında Kızılay Akademi’nin insana dokunan alanlarda fayda sağlayacağı çalışmalar anlatıldı.

 

153 yıllık cemiyetin birikimini insanlığa sunabilmek için Kızılay Akademi’yi kurduk

 

Kökleri çok derinde olan bir yardım medeniyeti olduklarını belirten Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Arşivlere bakıldığında en sıkıntılı dönemlerde sayfalarca yazılmış raporlar görüyoruz. Kurucularının çoğu da üniversite bünyesinden çıkan akademisyenler oluşuyor. Kurucu büyüklerimizde de hep şunu gördük. Faaliyetlerini yürütürken bunların yanına mutlaka bir bilimsel perspektif eklemişler ya da faaliyetlerini daha önceki aldıkları bilimsel disiplinle yapmışlar ve sonuçta karşımıza birinci sınıf işler çıkmış. Biz de onlara layık olabilmek için ve 153 yıllık cemiyetin, birikimini insanlığa sunabilmek için böyle bir kavramsallaştırma ile başladık. Bugün bu kavramsallaşmanın ete kemiğe bürünmüş mücessem kurumu ile karşınızdayız." dedi.

 

“İnsani yardım sektörüne fayda üretmeye davet ediyoruz”

 

Tüm işlerde ilmi perspektifte ölçülebilir sosyal içeriklerin olması gerektiğini dile getiren Kınık, “Kızılay Akademi’nin afet, halk sağlığı ve insani yardım alanlarında bilgi üreten, bunu insanlığın hizmetine sunmayı hedefleyen bir kuruluş olmasını arzu ediyoruz. Kızılay olarak kendimizi, bütün birimlerimizle ve sahadaki görev alanlarımızla beraber akademiye bir laboratuvar olarak açıyoruz. İlgi duyan akademisyenler ve araştırmacılarımızı, bahsetmiş olduğumuz insani yardım, afet ve toplum sağlığı, 3 ana görev alanı ile ifade ettiğimiz, altında sayısız ve çok geniş görev alanında araştırma yapmaya sadece Kızılay'a değil, Kızılay aracılığıyla insani yardım sektörüne insanlığa fayda üretmeye ve bilimsel çalışmalar yapmaya davet ediyoruz." ifadesinde bulundu.

 

“Öğrenme beşikten mezara kadar devam eden bir süreç”

 

Akademi ve Kızılay’ın bir araya geldiğinde daha çerçeveli ve bilimsel projelerin kaynağını oluşturacağını ifade eden Kınık, "Öğrenme beşikten mezara kadar devam eden bir süreç. Sistemlerin de aslında öğrenen ve kendi kendine yöneten sistemlere dönüşmesi için, bu süreci sistemleştirmek ve otomatize etmek gerekiyor. Bizler, Kızılay olarak böyle bir perspektifle bu yapıyı inşa ettik." değerlendirmesinde bulundu.

 

“Afetlere yönelik tedbirler almak için Akademik çalışmalara ihtiyaç duyuyoruz”

 

Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan ise akademinin kuruluşunu duyurmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Altan, Kızılay Akademi'nin afet, halk sağlığı, insani yardım alanlarında bilgi üretmek ve ürettiği bilgiyi insanlığın hizmetine sunmak için kurulan araştırma, eğitim ve yayın platformu olduğuna değinerek, “Afetlere yönelik tedbirler almak, zarar azaltıcı önlemler geliştirmek, toplumsal kalkınma ve dirençli şehirler oluşturmak gibi konuların ele alınması ve aksayan yönlerinin saptanması için Akademik çalışmalara ihtiyaç duyuyoruz. Kızılay Akademi de sahada görev yapan insani yardım çalışanları ve gönüllüleri için kılavuzlar oluşturmayı ve sahadan devşirdiği ve akademik çalışmalardan elde ettiği malumatı tüm insani yardım kurum ve kuruluşları için işlevsel, uygulanabilir bilgi haline getirerek paylaşmayı da görev edinmiştir.” ifadelerini kullandı.

 

“Üniversitemizin en görünür noktası insanlığa hizmet etmek”

 

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak da Kızılay’ın üniversitelerinden doğduğunu söyleyerek şunları kaydetti: "Kızılay nasıl ki bu üniversiteden doğmuşsa Kızılay Akademi de akademinin merkezinde kendi gelişimini takdim etmeyi tercih etti. Üniversitemizin nitelikli eğitim, özgün bilgi üretimi, etkin yayıncılık ve etkin bireyler yetiştirme çalışmalarının sonucunun en görünür noktası insanlığa hizmet etmek. Bu amaçla Kızılay ile birebir çalışabilecek akademik kadroları bulunduran birimleri hatırlatmak istiyorum. Hukuk Fakültesi İnsan Hakları Anabilim Dalı, İktisat ve Siyasal Bilgiler fakültelerinin Uluslararası İlişkiler bölümleri, İktisat Fakültesi'nin Sosyal Güvenlik ve Siyaset Anabilim Dalı, Tıp Fakültesi tüm birimleri ve tabii ki Halk Sağlığı, Edebiyat Fakültesi'nin Tarih, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji, Antropoloji ve Felsefe bölümlerinin doğrudan doğruya bu konulara odaklandığını söylemek isterim."

 

Konuşmaların ardından Dr. Kınık ile Prof. Dr. Ak iş birliği protokolü imzaladı. Programa, Kızılay yönetim ve denetim kurulu üyeleri, genel müdürlük yöneticileri, üniversite yöneticileri ile akademisyenler de eşlik etti.

 

Kızılay Akademi Bilgiyi Paylaşıyor

 

Araştırma-geliştirme ve hak savunuculuğu yapan Kızılay Akademi; afet, halk sağlığı ve insani yardım alanlarında bilgi üretiyor, ürettiği bilgiyi toplumla paylaşıyor. İnsani yardım çalışan ve gönüllülerine rehber olacak kılavuzlar oluşturan Kızılay Akademi, toplumun afetlere hazırlıklı olması için kolay erişilebilir bilgilendirici materyaller hazırlıyor. Akademi, sahadan ve akademik çalışmalarından elde ettiği veriyi tüm insani yardım kurum ve kuruluşlarıyla paylaşıyor.

 

......

 

Anahtar Kelimeler : KIZILAY, AKADEMİK, DÜNYAYA, KATKI, SAĞLAYACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız