HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Ekim 2021 Cumartesi

ŞAHİN: CUMHURİYET, EŞİT YURTTAŞLIĞI GETİREN SİSTEMİN ADIDIR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Av. Atilla Şahin, Cumhuriyetin 98. Yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, Tüm yurttaşların hakları ve eşitliğini esas alan cumhuriyetin, kula kulluk düzeninin yıkılarak, eşit yurttaşl
ŞAHİN: CUMHURİYET, EŞİT YURTTAŞLIĞI GETİREN SİSTEMİN ADIDIR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Av. Atilla Şahin, Cumhuriyetin 98. Yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, Tüm yurttaşların hakları ve eşitliğini esas alan cumhuriyetin, kula kulluk düzeninin yıkılarak, eşit yurttaşlığı getiren sistemin adı olduğunu söyledi.

Başkan Şahin, mesajında; “Bugün Laik Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yılı. Milletimize kutlu olsun. Cumhuriyet, yıllarca işgal altında tutulmuş, yoksul bırakılmış bir toplumun özgürlük ve bağımsızlık sevdasıdır. Cumhuriyet saltanatın yıkılarak milli iradeye, milletin egemenliğine dayanan devlet düzenidir. Tüm yurttaşların hakları ve eşitliğini esas alan cumhuriyetimiz, kula kulluk düzeninin yıkılarak, eşit yurttaşlığı getiren sistemin adıdır. Yani hak-hukuk-adalet-özgürlük ve eşitliktir” dedi.

Başkan Şahin, açıklamasının devamında ise; “Cumhuriyetimiz Çanakkale’de, Sakarya’da, İnönü’de, Dumlupınar’da ve daha bir çok cephede, emperyalist devletlere karşı canları pahasına vatanını koruyan şehitlerimizin kanıyla kurulmuştur.

Cumhuriyet, tarihimizin en köklü dönüşümü, en büyük devrimidir. Bu devrimi gerçekleştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları ise en büyük devrimcilerdir.

Bugün ne yazık ki, cumhuriyet değerleri, cumhuriyet felsefesi, cumhuriyet kurumları, özgürlüğün, eşitliğin ve demokrasinin değerini kavrayamamış, kutsal dinimizi istismar eden bazı kesimlerce ağır biçimde tahrip edilmektedir.

Kurucu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk:” Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yüceltecek olan sizlersiniz” diyerek, Cumhuriyeti koruma görevini bizlere, Türk gençliğine ve Türk Milletine emanet etmiştir.

Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyetimize, her zamankinden daha çok sahip çıkacağız. Egemenliğimizi hiçbir suretle hiçbir kişiye, hiçbir zümreye, hiçbir sınıfa teslim etmeyeceğiz. Laik Demokratik Cumhuriyetimiz üzerinde kurulmak istenen hiçbir vesayeti kabul etmeyeceğiz. Kendisini tek başına devlet gören, milletin üstünde gören anlayışla mücadele edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerimle, Cumhuriyetimizin 98. Kuruluş yıldönümü tüm milletimize kutlu olsun. Kurucu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, mücadele arkadaşları ve tüm şehitlerimizi saygı, rahmetle ve minnetle anıyorum. Yaşasın Cumhuriyet” ifadelerine yer verdi.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız