HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Kasım 2021 Çarşamba Saat: 09:38

ASGARİ ÜCRET, EYT VE 3600’E, MHP’DEN TAM DESTEK

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanlığı haftalık olağan İl Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. MHP Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk başkanlığında toplanan yönetim kurulu üyeleri ile ülke gündemindeki konular
ASGARİ ÜCRET, EYT VE 3600’E, MHP’DEN TAM DESTEK

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanlığı haftalık olağan İl Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. MHP Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk başkanlığında toplanan yönetim kurulu üyeleri ile ülke gündemindeki konular istişare edildi.

Başta Türk Devletleri Teşkilatı 8. Zirvesi, Asgari ücret, EYT ve 3600 ek gösterge görüşmeleri olmak üzere birçok konuda masaya yatırıldı.

“MİLLİ ŞUUR NİŞANI TÜRK MİLLETİNE LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜR”

Toplantıda gündemde olan Türk Devletleri Teşkilatı 8. Zirvesi ve asgari ücret görüşmeleri hakkında da görüşlerini ortaya koyan Başkan Şanlıtürk; “Sayın Genel Başkanımız, Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik Türk Devletleri Teşkilatı 8. Zirvesi hakkında bir tebrik mesajı yayınlamıştır.

Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, 12 Kasım 2021 tarihinde ülkemizde düzenlenen; Türk Devletleri Teşkilatı 8. Zirvesi münasebetiyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak tebrik etmiş, esasen ve gıyaben Türkiye Cumhurbaşkanı’na “Milli Şuur Nişanı”nı Türk Milleti’nin layık gördüğünü samimiyetle paylaşmıştır.

Sayın Genel Başkanımız ayrıca, Türkiye’yi temsilen Aksakallılar Konseyi’ne atanan Sayın Binali Yıldırım’ı da telefonla arayarak gönülden kutlamıştır. İlave olarak Sayın Genel Başkanımız, uzun bir süredir üzerinde bizzat çalıştığı, özel olarak tasarlayıp çizdirdiği Türk Dünyası Haritası’nı Türklüğün vicdanına, Türk Milleti’nin yüksek irfanına nesilden nesile ve elden ele taşınacak bir bayrak gibi emanet etmektedir” dedi.

“BİZ EMEĞİN VE EMEKÇİLERİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Gündemde ki asgari ücret görüşmeleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başkan Şanlıtürk, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin meclis grup toplantısında ki sözlerine dikkat çekerek; “Biz emeğin ve emekçi kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Asgari ücretle geçinen yaklaşık 8 milyon kardeşimizin enflasyona ezdirilmemesi, insanca yaşayacakları bir ücret seviyesine çıkarılmaları beklentimizdir.

Asgari ücret tanımı itibariyle, “İşçilere normal bir çalışma günü karşılığı ödenen ve işçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım ve kültür gibi zorunlu ihtiyaçlarını günün fiyatları üzerinden asgari düzeyde karşılamaya yetecek” ücrettir.

“MHP’NİN SAMİMİ ÇAĞRISIDIR”

Bu kış kıyamette insanlarımızın haklı taleplerini karşılamak hepimizin sorumluluğu altındadır. Aralık ayının ilk haftası toplanacak olan “Asgari Ücret Tespit Komisyonu”nun enflasyonun üzerinde bir zam belirlemesi, ekonomik zorluklara direnen kardeşlerimizin yüreğine su serpmesi Milliyetçi Hareket Partisi’nin samimi çağrısıdır” diye konuştu.

“EYT SORUNU GÜNDEMDEN TAMAMEN ÇIKARILMALIDIR”

“Emeklilikte Yaşa Takılan” kardeşlerimizin sorunu da bizim sorunumuzdur diyen Başkan Şanlıtürk, şöyle devam etti; “Sayıları 6,3 milyonu bulan bu kardeşlerimizin mağduriyetlerinin telafisi bizim amacımızdır. Bütçe imkanları doğrultusunda, kademeli geçiş uygulamasını dikkate alarak, geniş bir siyasi uzlaşma kapsamında EYT sorunu TBMM’de çözülerek gündemden tamamıyla çıkarılmalıdır.

“MHP OLARAK HER DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Diğer yandan polislerimize, öğretmenlerimize, hemşirelerimize, imamlarımıza, uzman jandarmalarımıza, uzman çavuşlarımıza 3600 ek göstergenin verilmesi maksadıyla hükümete MHP olarak her desteği vereceğiz, her çalışmanın da içinde olacağız” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : ASGARİ, ÜCRET, EYT, VE, 3600’E, MHP’DEN, TAM, DESTEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız