HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
11 Aralık 2016 Pazar Saat: 16:37

“KÖKLÜ BİR KÜLTÜRE SAHİBİZ”

Türkiye’de 3’ncü, Karadeniz’de ilk olan ve aynı zamanda Türkiye’de UNESCO logosunu kullanmaya yetkili tek müze olan Ünye Yaşayan Kültürel miras müzesi ziyaretçilerine geçmişe yolculuk anlamında unutulmaz saatler yaşatıyor. Ordu Va
“KÖKLÜ BİR KÜLTÜRE SAHİBİZ”

Türkiye’de 3’ncü, Karadeniz’de ilk olan ve aynı zamanda Türkiye’de UNESCO logosunu kullanmaya yetkili tek müze olan Ünye Yaşayan Kültürel miras müzesi ziyaretçilerine geçmişe yolculuk anlamında unutulmaz saatler yaşatıyor.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’da beraberinde ki heyetle bugün Ünye Yaşayan Kültürel Miras Müzesini ziyaret etti. Ziyarete Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Ünye Kaymakam vekili Fatih Görmüş, Ordu İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, Ünye Belediye Başkan Vekili Zekai Baş, Ünye Belediyesi Başkan Yardımcısı Erhan Eren, Ordu Paşaoğlu Konağı ve Etnografya Müze Müdürü Neşe Öncül de katıldı.

Ziyaret sırasında Vali Balkanlıoğlu’na köklü bir geleneğimiz olan mani çektirildi. Mani küpünden mani çeken Vali Balkanlıoğlu, çektiği maniyi daha sonra da okudu.

Ziyaretin devamında Vali Balkanlıoğlu ve beraberinde ki heyete Gölge Oyunu gösterimi yapıldı. Ünye’ye has diyalogların sergilendiği gölge oyunu protokol tarafından büyük beğeni kazanırken, bir ara perde arkasına geçen Vali Balkanlıoğlu, gölge oyunu denemesi yaptı.

Ünye Yaşayan Kültürel Miras Müzesinde Vali İrfan Balkanlıoğlu, daha sonra Ebru Sanatı üzerine hünerlerini gösterdi.  Vali Balkanlıoğlu daha önce başka bir yerde izlediği Ebru Sanatını bu kez kendi icra etti. Balkanlıoğlu’nun kendi elleriyle yaptığı Ebru büyük beğeni kazandı.

Ebru yapımından sonra Ihlamur baskı da yapan Vali Balkanlıoğlu, burada “Kalıbını Basmak”deyiminin geçmişini öğrenirken, kendisi de “Mürekkep Yalamak” deyiminin nereden geldiğini hikâyesini anlattı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu ve beraberinde ki heyet daha sonra Ünye Yaşayan Kültürel Miras müzesinin diğer bölümlerini gezdi. Heyete müze görevlileri tarafından bölgemizin kültürel mirasları anlatıldı.

Müzede bulunan Kaptan Server Bey odasında ise Vali Balkanlıoğlu ve beraberinde ki heyete Kaptan Server Bey’in Fatih Sultan Mehmet Han tarafından Karadeniz’de yakalandığı fırtınadan kurtarılma hikâyesi canlandırıldı. Hamza Alp tarafından sergilenen mini tiyatral oyunda Server Beyin Trabzon seferinden dönen Fatih Sultan Mehmet Han tarafından kurtarılarak Ünye Limanına getirilmesi ve Sultan Mehmet HAN’IN Ünye meydanında ki 555 yıllık Çınarı nasıl diktiği anlatıldı.

Müze ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ünye’nin Türkiye’nin ender tarihi ve turistik kentlerinden bir tanesi olduğunu. Gerek tarihi altyapısı gerek, doğası, gerekse kıyı yapısı ile geleceğin turizm kentlerinden biri olacağını vurguladı. Vali Balkanlıoğlu, Ünye Belediyesi’nin tarihi dokuyu yeniden ayağa kaldırdığı çalışmaları yakından takip ettiğini ve takdirle karşıladığını söyledi ve Ordu Valiliği olarak çalışmalarla ilgili her türlü desteği verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerinin altını çizdi. (ORDU YENİ HABER)

 

Anahtar Kelimeler : “KÖKLÜ, BİR, KÜLTÜRE, SAHİBİZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız