HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Aralık 2016 Çarşamba Saat: 10:19

“Türk Arap İşdünyası Zirvesi” Ordu’da Yapıldı

Ordu Valiliği ve TIG Grup Yatırım Organizasyon işbirliği ile “1. Uluslararası Türk Arap İşdünyası Zirvesi” Ordu’da gerçekleştirildi.
“Türk Arap İşdünyası Zirvesi” Ordu’da Yapıldı

Ordu Valiliği ve TIG Grup Yatırım Organizasyon işbirliği ile “1. Uluslararası Türk Arap İşdünyası Zirvesi” Ordu’da gerçekleştirildi.

Anemon Otel’de yapılan zirveye Vali İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Ahmet Arık, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş,TASCA  Türk Arap Ekonomi ve Stratejik İşbirliği Derneği Başkanı Dr.Muhammed Al Adil, TIG Grup Uluslararası Yatırım ve Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Hayreddin Turan, DEİK Avustralya İş Konsey Başkanı, TGM Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Mansfield, TIG Grup Uluslararası Yatırım ve Organizasyon CEO’su Jamile Öztürk, Orka Holding İcra Kurulu Üyesi Akademisyen Dr.Fatih Anıl, Türkiye, Arap ve Körfez ülkelerinden işadamları, yatırımcılar, Ordulu seyahat acenteleri, tur operatörleri, turistik tesis işletmecileri  katıldı.

Ordu Valiliği ile TIG Grup Yatırım Organizasyon işbirliği ile “1.Uluslararası Türk Arap İşdünyası Zirvesi”nin açılışında bir konuşma yapan  Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Ordu’da  2,5 yıldır  Vali olarak görev yapıyorum. Ordu’nun güzelliği beni büyüledi. Ordu şehri cennet bahçelerinden bir bahçe ve Karadeniz’in incisi” şeklinde konuştu.

Ordu’da geçim kaynağının fındığa dayalı olduğuna değinen Vali Balkanlıoğlu, fındık dışında bal üretiminin de yapıldığını söyleyerek, turizme ağırlık vermeye başladıklarını kaydetti.

“Ordu’nun büyüleyici güzelliğini herkesle paylaşmak istiyoruz. Bakir doğası, şelaleleri, ırmakları, vadileri, ve yaylaları ile Ordu şehri sizleri büyüleyecek” diyen Vali Balkanlıoğlu, “Ordu, Türkiye’nin en güvenli ilidir. Emniyet ve asayiş bakımında hemen hemen hiçbir olay olmaz.  Ben Valiyim hiçbir koruma almadan 24 saat gece gündüz Ordu’nun her yerine çok rahat bir şekilde gidebilirim. Bu şehirde herkes yasalara uygun davranır. Yardıma ihtiyaç duyan herkese Ordulular büyük bir zevkle yardım eder, misafirperverdir. 

Tatil yapmak için binlerce kilometre uzağa gidip, binlerce dolar harcamanız gerekmiyor. Dünyanın en güzel memleketlerinde ne arıyorsanız, tabiat güzelliği bakımından Ordu’da her şey fazlasıyla mevcut.  Buraya hem yatırım, seyahat ve ziyaret için, hem de ticaret için rahatlıkla gelebilirsiniz. Birbirimizin eksiğini tamamlayacak çok şey var.  Bizde çölü merak ediyoruz. Acaba çölde yaşam nasıl? Karşılıklı turist alış verişinde bulunulabilir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Balkanlıoğlu, ”Ordu’da her türlü turizm yatırımı da yapılabilir. Ordu, teşvik bölgesidir. Her türlü yatırımı yaptığınız zaman devlet yatırım bedeli sıfıra ininceye kadar sizden vergi almıyor. 6 ay boyunca çalışanlarınızı İşkur çalıştırıyor. Birçok indirimlerden, teşviklerden ve kredilerden istifade etmeniz mümkün. Buraya yatırım yapmanız halinde ve bu yatırımlardan sadece Türk vatandaşları değil yabancı ülke vatandaşları özellikle Arap kardeşlerimizde istifade edebilir” diyerek, turizmin iyi bir yatırım ve gelecek vaat ettiğini, Ordu’ya yatırım yapılması düşünüldüğü takdirde sonsuz destek verileceğini de sözlerine ekledi.

TASCA  Başkanı  Dr.Muhammed Al Adil, yapılan organizasyon için Vali İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür ederek, ” Bizler için en önemlisi tanıtım. Bu güzel şehri Arap başkentlerinde de tanıtalım.

Ordu’yu oraya taşıyalım. Emin olun sadece gayrimenkulde değil, tarım ve turizm alanında yatırımcı da bu şehri test edecektir. O nedenle yeter ki bir tanıtım hamlesi yapalım. Bence bu çok güzel bir başlangıç ve bu nedenle organizasyonu destekliyoruz.

Biz Ordu için kendimizi fahri elçi olarak görüyoruz” diye konuştu.

DEİK Avustralya İş Konsey Başkanı, TGM Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Mansfield ise yaptığı konuşmada,  “Bir markalaşma serüveni başlattı sayın Valimiz. Bunun sadece bir şehre özgü değil, bütün bir bölgeye yayılması gerekiyor. Her şeyimiz çok güzel. Markalaşma aynı zamanda herşeyin çok güzel olması ve herşeyin çok güzel sunulmasıyla başlıyor. Arap coğrafyasından başlayarak gemi turları, gemi seferleri başlatabiliriz.  Herkes Ankara’ya bakar ama aslında sırtımız hep Ankara’da bizim. Ama yönümüz Rusya’da. Buradan karşılıklı feribot seferleri olabilir. 

Bunların alt yapısı hazırlanabilir. Ordu’da coğrafi değer kazanacak o kadar çok gıdalarınız var ki, fındığın haricinde buradaki bazı bitkiler insanı gençleştiriyor. En önemlisi sayın Valimizle başlayan bu girişimin sürdürülebilir olması, daha sonrakilerin de aynı zihniyet ve hevesle yola devam etmesi gerekiyor. Çünkü, bu markalaşma serüveni çok ciddi bir zaman gerektiriyor. Yoksa başlanan projeleri tamamlayamadığımız takdirde bütün enerji ve faaliyetler boşa gitmiş oluyor. 

İstanbul Feshane’de il tanıtım günleri var. İstanbul’un bir ülke olduğunu düşündüğünüzde bu çok doğru bir yatırım. Fakat, bu faaliyetleri İstanbul yerine Dubai’de başka bir yerde yapsak. Ya da orada turizmde okuyan öğrencileri eğitmenleriyle birlikte Karadeniz’de ağırlasak.  Okul biter bitmez başarılı öğrencileri bu şekilde ödüllendirsek ve onlar da döndüklerinde turizm şirketleri kursunlar ve Ordu’ya gelsinler.  Bu müthiş bir hareket. Herkesin emeğine sağlık” diye konuştu.

Orka Holding İcra Kurulu Üyesi Akademisyen Dr.Fatih Anıl ise konuşmasında markalaşma serüveninde yerel markaları ön plana çıkarmak gerektiğine dikkat çekerek, ”Biz Ordu’da öyle olaylar yaratmalıyız ki,  başka iller bunu taklit etsin. Doğal güzellikleri görüyoruz. Yurt dışında Alpleri görüyorum ama şunu biliyorum ki, hakikaten biz pazarlamayı bilmiyoruz. Biz hiçbir şeyimizi pazarlayamıyoruz. Köylerimizi, kendi markalarımızı, yerel markalarımızı ön plana çıkaralım. Kayak merkezini geliştirelim. Dağlarımızda, ovalarımızda nasıl katma değer yaratabiliriz buna yoğunlaşalım. Ordunun tanıtımı Ordu dışında ulusal bir merkezde olmalı. Orduya tavsiyem, kendi yerel ürünlerini ortaya çıkartarak, markalarını oluşturup bütün dünya pazarlarına satma yoluna gitsinler” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, TIG Grup Uluslararası Yatırım ve Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Hayreddin Turan, Ordu turizmine katkılarından dolayı Vali İrfan Balkanlıoğlu’na  bir plaket takdim etti.

Vali İrfan Balkanlıoğlu  ise, TIG Grup Uluslararası Yatırım ve Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Hayreddin Turan’a teşekkür ederek, TIG Grup Uluslararası Yatırım ve Organizasyon CEO’su Jamile Öztürk’e plaket verdi.

Ordu Valiliği ile TIG Grup Yatırım Organizasyon işbirliği ile “1.Uluslararası Türk Arap İşdünyası Zirvesi”nde katılımcılar, Ordu’nun kalkınma ve yatırımına katkıda bulunacak olan Ordu Expo 2017 ve marka şehir Ordu’nun marka değerini artıracak yatırımlar üzerine görüşlerini bildirdi.

(ORDU YENİ HABER)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız