HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Aralık 2021 Cumartesi

ENGİNYURT: TÜRK KIZILAYI, SORUMLULUĞUNUN BİLİNCİNDEDİR!

Türk Kızılayı Ordu Şube Başkanı Birnur Fatma Enginyurt, gazetemiz muhabiri Semra Gençosmanoğlu’na verdiği röportajda Kızılay’ın Ordu’da ki faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Kızılay’ın her zaman sorumluluğunun bi
ENGİNYURT: TÜRK KIZILAYI, SORUMLULUĞUNUN BİLİNCİNDEDİR!

Türk Kızılayı Ordu Şube Başkanı Birnur Fatma Enginyurt, gazetemiz muhabiri Semra Gençosmanoğlu’na verdiği röportajda Kızılay’ın Ordu’da ki faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Kızılay’ın her zaman sorumluluğunun bilincinde olduğuna dikkat çeken Enginyurt, faaliyetlerinin yanı sıra yardımlar, destekler, adak ve kan bağışları konularında da önemli açıklamalarda bulunarak özellikle kan bağışı konusunda vatandaşları duyarlılığa davet etti.

Semra GENÇOSMANOĞLU: Sayın Enginyurt, haftanın röportajı sayfamıza hoşgeldiniz. Kızılayın Ordu’da ki faaliyetleri bugünlerde oldukça dikkat çekiyor. Sizinde performansınızı göz önünde bulundurarak son faaliyetler hakkında neler söylemek istersiniz?

Birnur Fatma ENGİNYURT: Hoşbulduk Semra hanım. Evet bu kutsal görevimizin hakkını vermeye çalışıyoruz. Çünkü görevimi çok seviyorum. İlk göreve geldiğim zamanda söylemiştim sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bunun için de tüm vaktimizi harcamaya gönüllüyüz.

2019 da göreve geldiğimizde kendimize bir takım hedefler belirledik. Baktık ki Kızılay tanınmıyor, açıkçası bende Kızılayı sadece kandan ibaret zannediyordum. Oysa yelpaze oldukça geniş hedeflerimizi gerçekleştirmek üzere iken pandemi patlak verdi ve bir anda kendimizi sahada bulduk. Geçtiğimiz yıl gıda kolisi, hijyen kolisi gibi yardımları dağıtmakla geçti.

Bu sene kısıtlamalar kalkınca ilk hedefimiz olan tüm ilçelerimizde teşkilatlanma yapmayı hedefledik. Gülyalı ve perşembe ilçemiz hariç teşkilatlarımızı kurduk. Arkadaşlarımız da faaliyetleri çok güzel bir şekilde yerine getiriyor.

Köprübaşı Ceren Özdemir meydanında bir kan alma birimi daha orada bir çadır kuruyordu. Yaz aylarında çadır görüntü itibari ile hoş gözükmüyordu. Bu konuda çok uğraştık sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr Mehmet Hilmi Güler’in desteği ile orada bir yer tahsis ettik ve verilen kan bağışında bayağı bir artış gerçekleşti.

Kan vermek hem vücuda iyi geliyor ve hem de bir ünite kan verirseniz üç kişiye yardımcı olmuş oluyorsunuz. Biz şu anda Ordu da günde 100 hastanın kan ihtiyacını karşılayacak durumdayız. Pandemiden önce kan verme konusunda vatandaşlarımız çok duyarlı idi ama pandemi ile birlikte bunda bir azalma oldu. Bu konuda vatandaşlarımızı kan bağışı konusunda yeniden duyarlı olmaya davet ediyorum.

Semra GENÇOSMANOĞLU: Kızılay’ın Ordu’da ki yardımlar konusunda neler aktarabilirsiniz? Yardım konusunda nasıl bir yol haritası izliyorsunuz?

Birnur Fatma ENGİNYURT: Sosyal Yardımlaşma Vakfına (SYDV) kayıtlı tüm ihtiyaç sahiplerine yardımcı olabiliyoruz. Vatandaş bize önce bir talep formu doldurur. Ne istiyorsa forma yazar. Biz bunları inceliyoruz daha sonra gerekli yardımı yapıyoruz. Ama tabi bize ne kadar bağış yapılırsa bizde ancak o kadar yardımda bulunabiliyoruz. Dolayısıyla nakdi bağışlar bizim için en önemli şey.

Semra GENÇOSMANOĞLU: Kurban vekaletleri ve Adaklar konusunda çalışmalarınız ne durumdadır?

Birnur Fatma ENGİNYURT: Türk Kızılay kurban vekaletleri topluyor belli bir hisse belirleniyor yurt içi ve dışında bu kesimler gerçekleştiriliyor yurt dışında kesilenler direk dağılıyor yurt içinde kesilenler ise konserveleniyor bunlar şubelere dağıtılıyor ve yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine veriliyor biz geçtiğimiz yıl 4 bin kilo et dağıttık.

Semra GENÇOSMANOĞLU: Giyim kuşam ve nakit desteği konusunda bir bilanço ortaya koyabilirmisiniz? Ayni ve nakti yardımlar konusunda durumunuz nedir?

Birnur Fatma ENGİNYURT: Biz her türlü yardımı alıyoruz. Bu giyim, yakacak, tekerlekli sandalye, kırtasiye aklınıza gelen her şey ama tek şartımız sıfır ve hiç kullanılmamış olması gerekiyor. Ama nakdi yardım en önemli olanıdır. Genel merkezden de oldukça destek alıyoruz. Kıyafet yardımları da oradan geliyor. Akülü araç geliyor. Bu yıl 17 tane Ordu’da dağıtımını yaptık. Ramazan ayında Ordu’ya 1 milyon TL de nakdi yardım yaptık. Önümüzde ki yıl da çalışmalarımızı aynı hassasiyetle sürdürmeye devam edeceğiz.

Semra GENÇOSMANOĞLU: Sayın Enginyurt, verdiğiniz bilgiler ve yaptığınız açıklamalar için çok teşekkür ediyor, bundan sonar ki faaliyetlerinizde başarılarınızın devamını diliyorum.

Birnur Fatma ENGİNYURT: Bende şahsım ve kurumum adına bize bu fırsatı sağladığınız için teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız