HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Aralık 2016 Pazar Saat: 10:13

HEKİM: MESLEK ODALARININ VAZİFESİ ÇÖZÜM ÜRETMEK

AK Parti Altınordu İlçe Başkanı Mali Müşavir İbrahim Hekim ve Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Eyüp Bülür, Necmi Kara, Gülsen Işık, ve Beraberindekiler, Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanlığına seçilen Bahadır Baş’a hayır
HEKİM: MESLEK ODALARININ VAZİFESİ ÇÖZÜM ÜRETMEK

AK Parti Altınordu İlçe Başkanı Mali Müşavir İbrahim Hekim ve Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Eyüp Bülür, Necmi Kara, Gülsen Işık, ve Beraberindekiler, Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanlığına seçilen Bahadır Baş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Ziyarette Oda Başkanı Bahadır Baş, Oda Disiplin Kurulu Başkanı Murat Başaran Sağra, Oda Denetleme Kurulu Başkanı Tuncay Uzunçakmak ve Oda Sekreteri Ender Sönmez Misafirleri hazır bulundu.

AK Parti Altınordu İlçe Başkanı Mali Müşavir İbrahim Hekim şu açıklamalarda bulundu. “ Sayın Başkan ve ekibini oda seçimleri nedeniyle ziyaret diyoruz. Biraz gecikmiş bir ziyaret olarak düşünülebilir. Ancak biz sayın başkan ile pek çok platformda bir arada oluyoruz. Görüş alışverişinde bulunuyoruz. Bu günkü ziyaretimiz ile seçilen yeni Yönetim Kuruluna yeni dönemde başarılar diliyoruz. Meslek odalarının en önemli vazifelerinden birisi; meslek mensuplarının, üyelerinin ve onların paydaşları olan esnaflarının sıkıntılarını muhasebe noktasındaki problemlerini ve mevzuat konusundaki dertlerine çözüm üretmek bu sorunları ilgili merciler ile paylaşmaktır. Ben Bahadır Bey’i geçmişten beri biliyorum ki bu konuda hem özverili hem mevzuata hâkim bir kardeşimizdir. İnşallah bu konuda kendilerine yardımcı olmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Oda Başkanı Bahadır Baş ise şu açıklamalarda bulundu :” Sayın Başkan ve değerli ekibine ziyaretleri ve güzel ifadeleri için teşekkür ediyorum. Başkan bu arada belki bizi ziyaret ediyor. Ama aynı zamanda ev sahibidir. Çünkü odamızın bir üyesidir. Biz mesleki konularla ilgili karşılaştığımız sorunları kimi zaman Sayın Başkan ile paylaşıyor. Görüş alışverişinde bulunuyoruz. İmkânlar ölçüsünde katkı ve desteğini hissediyoruz.

Sayın Başkanıma zaten bildiği bir konu olan mesleki sorunlarımız ile ilgili bir çalışmayı huzurlarınızda takdim ediyorum. Kendisi meslek mensubu olarak zaten bunları biliyor ama biz oda olarak ziyarete gelen bütün siyasi partilere bu sorunlarımızı yazılı olarak iletiyoruz.

Ayrıca Ba-Bs formları ile ilgili Vergi Usul Kanununu taslağının esnafları sıkıntıya sokacağını, onlara önemli yükler getirebileceğini ifade ettik. İşletme Defteri ve Serbest Meslek defteri tutan mükelleflerin Ba-Bs kapsamına alınması ve limitlerin 3.000 TL olarak belirlenmesi bu işletmeleri çok zorlayacaktır. Esnaflar ciddi cezalar ile karşılaşabilir. Ayrıca Meslek Mensupları içinde önemli yeni yükler gelmektedir. Bu cezai müeyyideler yanında esnaflara ekonomik olarak yeni maliyetler çıkartacaktır. Bunun daha makul seviyelere çekilmesini ve bu tür bildirimlerden, bilgi formlarından özel usulsüzlük cezası uygulamasının kaldırılmasını talep ediyoruz.

Bir başka konu ise KOSGEB teşviklerinden serbest meslek erbabının yani biz mali müşavirlerinde yararlandırılmasını talep ediyoruz. Ayrıca KOSGEB müracaatları biz meslek mensuplarının görevi olmayıp. Bu kanun teşvikten yararlanacak firmalar ile ilgili odalar ve KOSGEB’in görevi olduğunu düşünüyoruz. KOSGEB’e müracaat eden esnafa, tüccara, işadamına  “bu başvuruları muhasebeciniz yapacak” diyerek başınızdan gönderiyorsunuz. Muhasebeci ile esnafı karşı karşıya getiriyorsunuz. Muhasebeci hiçbir kurumun yardımcı elemanı değildir. Kaldı ki KOSGEB internet sitesi mesai saatleri içerisinde hizmet verememektedir” dedi. (Ordu Yeni Haber)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız