HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Şubat 2022 Pazar Saat: 15:42

DALAK: YANGIN MUTFAKLARDA!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Ordu halkına sadece ekonomik krizden bahsedeceğini söyledi. Ekonomik krizin gittikçe derinleştiğine dikkat çeken Başkan D
DALAK: YANGIN MUTFAKLARDA!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Ordu halkına sadece ekonomik krizden bahsedeceğini söyledi.

Ekonomik krizin gittikçe derinleştiğine dikkat çeken Başkan Dalak, burada yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi ülkemizde 2018 yılında baş gösteren ve gün geçtikçe derinleşen bir ekonomik krizle karşı karşıyayız. AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılında enflasyon yüzde 29.75 ken 2022 nin ilk ayında yüzde 48.69’ a yükseldi Yani iki oran arasında neredeyse yüzde 50 fark var” dedi.

Dalak, açıklamasının devamında; “Ekonomi Araştırma Grubuna göre enflasyon yüzde 114.87 olarak açıkladı doğalgazda konutlarda yüzde 25, sanayide yüzde 50, elektrik zammı da yüzde 50 ile yüzde 125 arasında değişmektedir. Gıdaya gelen zamları ise söylemeye gerek bile yoktur. Her gün marketlere girdiğimizde ürünün fiyatı değişmektedir.

Kilo işi alımı bıraktık artık tane işi almaya başladık yakında onuda alamayacak hale geleceğiz bıçak kemiğe dayandı elektrik faturalarının her ay iki kat artması ile evlerde elektriği kapatıp mum ışığı ile oturmaya başlayacağımız günlerde yakındır.

CHP’nin verdiği önerge elektrik, su, doğalgaz gibi temel ihtiyaç faturalarından KDV alınmamasına yönelik kanun teklifi AKP ve MHP oylarıyla ret edilmesiyle bir sülalenin Bekası için bir toplumun sefalete sürüklenişini görmekteyiz.

Türk-İş'in Ocak ayı Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'na göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 4 bin 249 lira, yoksulluk sınırı ise 13 bin 843 liraya çıktı. Buna göre açlık sınırı ile zamlı asgari ücret arasında sadece 3 lira 40 kuruşluk fark kaldı” diye konuştu.

Enflasyon canavarını halkımız iliklerine kadar hissetmekte ve 1 gün önce aldığı ürünü bir gün sonra aynı fiyata alamamakta diyerek sözlerini sürdüren Dalak, şöyle devam etti; “Maliye bakanı Martı Nisanı görür mü bilemeyiz ama halk bu durumda daha fazla gün göremeyecek gibi.

Türkiye’nin her yerinde feryatlar, figanlar, intiharlar, bunalıma giren insanlar! “1,5 yaşında çocukları olan anne-baba intihar etti”, “Eline 'iş-aş' yazarak intihar etti”, “Kendini kamyonuna astı”, “’Çocuklarım aç’ dedi, valilik önünde kendini yaktı”, “’Sadece 1 liram kaldı' demişti, yaşamına son verdi”, “Denizli’de işten atılan genç intihar etti” Ve bunun gibi binlercesi de…

19 yıldır tek başına iktidarda bulunan AKP döneminde medyada en sık rastlanan haberler intiharla ilgili. Yoksulluk, işsizlik ve hayat pahalılığının başlıca sorunlar olduğu Türkiye’de, derinleşen ekonomik kriz halkı bunalıma sürükledi. Yoksulluğa bağlı olarak intihar olayları artış gösterdi.

AKP iktidarında intihar ederek hayatına son veren yurttaş sayısı resmi rakamlara göre 50 bini geçti.

Sevgili arkadaşlar buradan hükümete sesleniyoruz; acilen zamların önüne geçilmesi için gerekli düzenlemeleri yapmalı ve en önemlisi de artık yönetemediklerinin farkına varıp bir an önce halkın önüne sandığı koymalıdırlar, artık eminiz ki ilk seçimde halkımız gereğini yapacaktır.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : DALAK:, YANGIN, MUTFAKLARDA!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız