HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Şubat 2022 Pazartesi Saat: 16:06

OTSO’DA, “KARADENİZ COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER AĞI PROJESİ” BAŞLADI

Karadeniz Coğrafi İşaretli Ürünler Ağı Projesi Eğitim Programı, “Black Sea Basın Geographical Indications Network Project Training Programme” Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) toplantı salonunda başladı. OTSO Başkanı Servet Şahin, D
OTSO’DA, “KARADENİZ COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER AĞI PROJESİ” BAŞLADI

Karadeniz Coğrafi İşaretli Ürünler Ağı Projesi Eğitim Programı, “Black Sea Basın Geographical Indications Network Project Training Programme” Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) toplantı salonunda başladı.

OTSO Başkanı Servet Şahin, DOKA Coğrafi İşaretli Ürünler Ağı Projesi Eğitim Programı sorumlusu Mehmet Bozdağ’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan OTSO Başkanı Servet Şahin; “Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın lider ortak olarak yürüttüğü, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Karadeniz Coğrafi İşaretli Ürünler Ağı Projesi” kapsamında gerçekleştirilen eğitim ve sertifika programımıza hoş geldiniz.

Hepimizin bildiği üzere, ülkemizin refah düzeyinin artması ve güçlü bir ekonomik yapıya sahip olması ancak bölgesel kalkınmanın sağlanmasıyla mümkün olabilir. Bu kapsamda bizler; Doğu Karadeniz’de 50’yi aşkın coğrafi işaretli ürünümüzü yerel kalkınmanın anahtarlarından biri olarak görmekteyiz” dedi.

‘Bölgemize özgü ürünlerin, tanıtım ve pazarlamasının koordine edilmesi, bölgemizin gelişimi ve marka yaratma açısından da büyük önem taşımaktadır’ diyerek sözlerini sürdüren Başkan Şahin; “Coğrafi işaretleme; ürünün kalitesinin korunması ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlanmasının yanı sıra, söz konusu işaretlemenin, anonim oluşu ve bireylerden bağımsız bir şekilde, kurallara bağlı kalınarak,  imalat yapan tüm üreticilerin haklarını koruması açısından da önemli bir uygulamadır.

Ekonominin küreselleşmesi, üretimde standartlaşmayı ve birbirini tekrar eden üretim modellerini beraberinde getirdi. Dünyanın global markalara doyduğu, kişisel ürün gamının ön plana çıktığı bu dönemeçte, fark oluşturabilmek, ancak yerel olanı dünya sahnesine taşımakla başarılabilir. Eğer biz, coğrafi işaretli ürünlerimizi ve coğrafi işaret almaya aday ürün potansiyelimizi iyi kullanabilirsek, ekonomik anlamda yeni kazanımlar elde edebiliriz” şeklinde konuştu.

Başkan Şahin, sözlerini şöyle noktaladı; “Henüz başında da olsak, inşallah coğrafi işaretli ürünler konusunda kısa zamanda hızla yol alacağımızı, ilimiz ve bölgemiz değerlerinin, dünya ölçeğinde de yer bulacağı inancındayız. 

Yeni arayışlar içinde olan, enerjisini, zekâsını ve yaratıcılığını yeni bir iş alanına kanalize etmek isteyen girişimciler ve girişimci adayları için bu program umarım bir farkındalığa vesile olur.

Hepinize tekrar hoş geldiniz diyor, programımızın tüm katılımcılarımıza, ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Beş gün sürecek olan programın ilk gününde açılış konuşmalarının ardından Coğrafi İşaretlerde Markalaşma ve Marka Yönetimi hakkında Özel Oytun Türkoğlu, sunum gerçekleştirdi.

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız