HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Aralık 2016 Cumartesi Saat: 08:34

“TERÖR BİR İNSANLIK SUÇUDUR”

Son günlerde ülkemizde yaşanan hani terör saldırılarına karşı topyekûn birlik içerisinde olan vatandaşlar bu kez de Ünye’de teröre lanet ve şehitlerimizi anma yürüyüşünde bir araya geldi.
“TERÖR BİR İNSANLIK SUÇUDUR”

Son günlerde ülkemizde yaşanan hani terör saldırılarına karşı topyekûn birlik içerisinde olan vatandaşlar bu kez de Ünye’de teröre lanet ve şehitlerimizi anma yürüyüşünde bir araya geldi.

Ünye Kent Konseyi, Ünye Belediyesi, Siyasi Partiler ve Ünye’de ki diğer sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği yürüyüş Ünye Hasanbaba mevkiinden başladı. Ünye Sahili boyunca bir araya gelen genci yaşlısı yüzlerce kişi teröre hayır sloganları ile Ünye cumhuriyet meydanına hareket ettiler.

Cumhuriyet meydanında son bulan yürüyüş sonrası meydanda toplanan kalabalık öncelikle İstiklal Marşını okudu.

Teröre Lanet ve Şehitlerimizi Anma Yürüyüşü programında konuşan Ünye Kent Konseyi Başkanı Prof.Dr. Ayşe Yalın; “Her gün Her an ülkemizde gündem değişiyor ki birkaç gün önce Rusya Büyükelçisi’nin silahlı terör eyleminde öldürüldüğünü öğrendik. Ortadoğu ve Dünya’yı yeniden şekillendirmek isteyen bir takım güçler var. Silah tüccarları bütün Dünya’yı kana buladı. 2016 yılına veda ettiğimiz şu günlerde toplum olarak lanetlemek için buradayız. Bu ülkenin vatandaşı olarak biz barış yanlısıyız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti soğuk savaş sonrası dönemde uluslararası faaliyetlerde barış için uğraşmıştır. Biz böyle bir ülkenin evlatlarıyız. Ancak bugünde Ülkemiz için oynanan oyunun farkındayız. Gerçekte amaçlanan Türk’ü Türk’e öldürtmek, ülkemizi içten çökertmektir.

Tarih Boyunca düşmanlarımız Türk milletinin kırılmasını, ilerlemesini ellemek için savaş dışında birçok yöntemle uğraştı ancak başaramadılar. Yurtta sulh, cihanda sulh devrimi ile çok saygın ve değerli Atatürk’ümüzün adımları ile ilerliyoruz. Çizdiği yolda hiç taviz vermeden onun gölgesinde, bayrağımızın, minaremizin, imanımızın gölgesinde ilerliyoruz. Bizim bir görevimiz var. Bu görevleriniz öncelikle toplumda çatışmayı durdurmalıyız diğeri dış çatışmalardan beslenen terörden ve zararlarından ülkemizi korumalıyız. Bir diğer ise yeni kuşaklara toplum bilincini aktarmalıyız” dedi.

MHP Ünye İlçe Başkanı Ayhan Ayyıldız ise, “Ünye Kent Konseyi Başkanımız Sayın Ayşe Yalın Hanımın konuşmasının üzerine söyleyecek bir söz bulamıyorum. Şehitler Ölmez vatan bölünmez” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi adına konuşan Parti Sekreteri Serdar Muhsin Yıldız ise “Bir insanlık suçu olan terör dâhili ve harici işbirlikçileriyle birlikte Türkiye’yi öncelikli hedefleri arasına almışlardır. Özünde korkutma, sindirme ve yok etmeyi hedefleyen, farklılıklara, farklı düşüncelere, özgürlüğe, yaşama ve yaşatmaya düşman olan teröre, birçok devlet ortak olmaktadır. Terör bir insanlık suçudur. Ülkemizi asla bölemeyeceksiniz, Buna yeltenen her kim olursa olsun gereken cevabı alacaktır. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan her türlü terörü şiddetle kınıyor, terör saldırılarında hayatını kaybeden polis, asker ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum” dedi.

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün ise yaptığı konuşmada “Bugün milletimize, bayrağımıza, ülkemize sahip çıktığınızı 15 Temmuz’da olduğu gibi tekrar ispat etiniz. Türkiye’de son aylarda tırmanan terör olayları gösteriyor ki Türkiye doğru yolda. Demek ki biz doğru bir şeyler yapıyoruz, bizi temsil edenler doğru bir şeyler yapıyorlar. Birilerinin ayağına basıyoruz, rahatsız ediyoruz. Biz bu yolda ilerleyeceğiz. Türkiye’yi ülkemizi onlara hiçbir zaman teslim etmeyeceğiz. Bugün Ünye bunun örneğini verdi. Türkiye’nin her yerinde aynı örnekleri görüyoruz. Bundan sonra da göreceğiz. Dünya’da ölümden korkmayan tek bir millet var. Bunlar sizler, bizler ve Türkiye halkı. Bundan korkuyorlar” diye konuştu.

Meydanda toplanan kalabalığa seslenen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise “Küresel güçler ülkemizin üzerinde oyunlar oynamaya devam ediyor.1960’larda hiç suçu yokken Menderes’i idam ettirenler, 1971 muhtırasını verdirenler, 80 darbesi ile biraz daha olgunlaşsın diye binlerce insanın canına kıyanlar, bugün 15 Temmuz’u yaptıranların aynısıdır. Bugün Rusya Büyükelçisini öldürenler aynısıdır.

Onun için bir sınavdan geçiyoruz ve Türk Milleti bu zaman kadar basireti, iradesi ve cesareti ile bütün bu düzenleri yıkmakla ilgili birlik ve bütünlüğünü her zaman gösteriyor. Bu millet mevzu vatan olunca tüm siyasi görüşlerini bir kenara bırakan bir millettir. Bu yüzden bu millete hiç kimse oyun kurmaya kalkmasın. Bu vesile ile Ünye’den terörü lanetliyorum, şehitlerimize rahmet diliyorum, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” diye konuştu.  (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : “TERÖR, BİR, İNSANLIK, SUÇUDUR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız