HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Nisan 2022 Cuma Saat: 12:23

ZİNCİR MARKETLERE SIKI TAKİP

Fatsa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ile ilçede bulunan zincir marketler ve yerel marketlerde fiyat istikrarına yönelik denetimlerde bulundular.   Denetimlere Belediye Zabıta ekiplerinden 2, İlçe
ZİNCİR MARKETLERE SIKI TAKİP

Fatsa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ile ilçede bulunan zincir marketler ve yerel marketlerde fiyat istikrarına yönelik denetimlerde bulundular.

 

Denetimlere Belediye Zabıta ekiplerinden 2, İlçe Tarım Müdürlüğü’nden ise 1 Gıda Mühendisi katıldı. Belirtilen ürünlerle ilgili yapılan denetimlerde; stokçuluk, satıştan kaçınma ve raf- kasa fiyatlarında herhangi bir olumsuzluğun ve uyumsuzluğun bulunmadığı gözlendi.

 

Zincir ve yerel marketlerde yapılan denetimlerle ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Fiyat istikrarına yönelik son dönemde alınan tedbir ve atılan yeni adımlara (KDV indirimleri vb.) rağmen belirli ürünlerde bazı şebekelerce spekülatif eylemlerde bulunulmaya devam edildiğine dair Tarım Bakanlığı’na bilgiler intikal etmektedir. Özellikle ayçiçek yağı, toz şeker gibi ürünleri market raflarından toplayıp bir müddet muhafaza ederek toptancılara satıldığı, bu yolla hem fahiş karlar elde edildiği hem de aradığı ürünü rafta bulamayan vatandaşların panikletildiği görülmektedir. Bu kapsamda; fiyat istikrarını hedef alan buna benzer spekülatif eylem/durumlara karşı ekipler her zaman duyarlı olmakla birlikte Ayçiçek yağı, şeker gibi ürün bazlı piyasa kontrollerine devam edilmektedir” denildi.

Anahtar Kelimeler : ZİNCİR, MARKETLERE, SIKI, TAKİP

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız