HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Nisan 2022 Cuma Saat: 16:22

“ÇOCUKLARIMIZIN YOLU BAHTI AÇIK OLSUN”

  Ordu Valisi Tuncay Sonel, “Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu ile  İl Milli Eği
“ÇOCUKLARIMIZIN YOLU BAHTI AÇIK OLSUN”

 

Ordu Valisi Tuncay Sonel, “Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu ile  İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği 4. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Ordu İl Finali programına katıldı. 

 

Namık Altaş Koleji Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa, Vali Tuncay Sonel, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 

 

İlçe bazında yapılan elemeler sonucunda 10 farklı oyun kategorisinde ilk üç dereceyi alan 180 öğrenci, Akıl ve Zeka Oyunları Ordu İl Final Turnuvasına katılmaya hak kazanan oyuncular bugün İl finali için yarıştı.

 

“Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği 4. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Ordu İl Finali programında bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, “Ordu’muzun birbirinden güzel 19 ilçesi var ve bu ilçelerimizden yetenekli, başarılı çocuklarımız bulunmakta. Böylesine güzel bir programda öğrencilerimizin arasında olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum ve Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Ordu İl Finaline katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi. 

 

“Ordu finalinde başarılı olup, Türkiye finallerine gidecek olan öğrencilerimizi şimdiden tebrik ediyorum” diyen Vali Sonel, “Öğrencilerimizi yetiştiren  değerli öğretmenlerimizi tebrik ediyor, ailelerini de kutluyorum. 4. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Ordu İl Finali programına evsahipliği yapan  Namık Altaş Kolejinin yöneticilerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın yolu bahtı açık olsun” şeklinde konuştu. 

 

Programda yaptığı konuşmada, Ordu Valiliği görevine başladığında 66 okulun deprem riskinden dolayı yıkım kararı olduğunu hatırlatan Vali Tuncay Sonel, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vermiş olduğu destek ve güçle, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’den aldığımız desteklerle milli eğitimde yaptığımız birçok hizmetlerle birlikte Devlet-Hayırsever işbirliği ile Ordu’da 51 okula ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Ordu’muzun değerlerine, iş insanlarımıza eğitime verdikleri katkı dolayısıyla sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” diyerek, konuşmasını tamamladı. 

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu ise yaptığı konuşmada, “Akıl ve zeka oyunları, eğlenerek öğrenmeyi sağlayan, çocuklarımızın zihinlerini  açan ve yeni şeyler öğrenmelerini sağlayan oyunlardır. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında 19 İlçemizden, ilkokul ve ortaokul düzeyinde her kategoriden birinci olan öğrencilerimiz, Haziran ayında Diyarbakır’da düzenlenecek olan Türkiye finallerine katılmaya hak kazanacaklardır. Eğitim Kenti Ordu’muz adına, Türkiye finalinde öğrencilerimize başarılar diliyorum. Her zaman  eğitim camiamızın ve öğretmenlerimizin yanında olan Valimiz Sayın Tuncay Sonel’e teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

 

Konuşmaların ardından Vali Tuncay Sonel, temsili olarak bir öğrenciyle EQULIBRIO adlı akıl ve zeka oyunu oynayarak, final yarışmasını başlattı.

 

Anahtar Kelimeler : “ÇOCUKLARIMIZIN, YOLU, BAHTI, AÇIK, OLSUN”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız