HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Mayıs 2022 Çarşamba Saat: 12:54

ZOR ÇÖZERSİNİZ!

Enflasyon, fiyatları baskılamakla, üreticinin geçimi için ürettiği ürünlerini ucuza satmakla aşağıya çekilemeyeceğini belirten Altınordu Ziraat Odası Başkanı Akça, bu yöntemin sadece geçici bir rahatlama sağlayabileceğini söyledi.
ZOR ÇÖZERSİNİZ!

Enflasyon, fiyatları baskılamakla, üreticinin geçimi için ürettiği ürünlerini ucuza satmakla aşağıya çekilemeyeceğini belirten Altınordu Ziraat Odası Başkanı Akça, bu yöntemin sadece geçici bir rahatlama sağlayabileceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’ye seslenen Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, “Bu ülkede özellikle bitkisel ve hayvansal üretimin sorunlarını çözmez, üreticiyi ve çiftçiyi sahada tutamazsanız, yaşanan sıkıntıları zor çözersiniz” dedi.

GİRDİ FİYATLARINI MAKUL SEVİYEYE ÇEKİN

Üreticinin korunması ve alınması gereken önlemler konusunda bilgiler veren Başkan Akça, “Üretimin sürdürülebilir olmasıyla, üreticinin ürettiği üründen geçimini sağlayacak parayı kazanmasıyla, üreticinin girdi maliyetlerinin aşağıya çekilmesiyle olur.

Siz ne yapıyorsunuz, üretici birliklerini topluyor, ürettiğiniz ürünlerin fiyatlarını aşağıda tutun, fiyat artırmayın gibi geçici önlemlerle hem üreticiyi üretemez hale getiriyor, emde ülkenin gıda güvenliğini ve gıda arzını sıkıntıya sokacak uygulamaları hayata geçirmeye çalışıyorsunuz.

Örnek verecek olursak; Bitkisel üretimde gübre, mazot, sulamada kullanılan elektrik fiyatlarını ve tohum fiyatlarını makul seviyelere çekmezseniz.

Hayvansal üretimde yem maliyetlerinin yükselişini önleyemez veya üreticinin girdi maliyetlerini sübvanse etmezseniz, üretilen ürünü ne kadar ucuz sattırırsanız sattırın üreticiyi tarlasında, serasında, bağında, bahçesinde, ahırında ve kümesinde tutamaz üretimin devamını sağlayamazsınız” diye konuştu.

ÜRETİCİ OH DEMEYE FIRSAT BULAMIYOR

Üreticilerin yem fiyatlarından zor durumda kaldığını belirten Başkan Akça, şunları söyledi: “Çiğ süt fiyatlarını artırıyor, et fiyatlarını artırıyorsunuz, üretici oh demeye fırsat bulamadan haftada iki kere yem fiyatlarına zam gecikmiyor. İşte bu dengeyi sağlayacak ve bu problemlere çözüm bulacak makamlarda sizler oturuyorsunuz. Olmaz sayın bakan olmaz!

Bu ülkede özellikle bitkisel ve hayvansal üretimin sorunlarını çözmez, üreticiyi ve çiftçiyi sahada tutamazsanız, yaşanan sıkıntıları zor çözersiniz. Ülkeyi de dışa bağımlı ve ithalatçı olmaktan kurtaramazsınız. Bizlerin olduğu gibi sizlerde bu geminin içindesiniz. Demedi demeyin.

Anahtar Kelimeler : ZOR, ÇÖZERSİNİZ!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız