HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Temmuz 2022 Çarşamba Saat: 14:03

GIDA İŞLETMELERİNE SIKI DENETİM

Altınordu’da gıda güvenilirliğinin sağlanması, tüketici sağlığının ve menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi amacıyla gıda üretim, işleme, dağıtım, toplu tü
GIDA İŞLETMELERİNE SIKI DENETİM

Altınordu’da gıda güvenilirliğinin sağlanması, tüketici sağlığının ve menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi amacıyla gıda üretim, işleme, dağıtım, toplu tüketim ve satışının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri hassasiyetle yürütülüyor.

Bu kapsamda İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli gıda kontrol ekipleri tarafından 2022 yılında bugüne kadar 7.182 adet gıda ve yem denetimi gerçekleştirildi. Yine ekipler tarafından yurtiçi denetimlerinde toplam 346 adet numune alınmış, gerek analiz sonuçlarına göre gerekse denetimde tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle 51 gıda işletmesine idari para cezası uygulanarak 14 işletme hakkında da Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Ayrıca gıda ihracat ve ithalat işlemleri için 1.063 resmi kontrol gerçekleştirilmiş olup 1.038 adet numune alındı.

Öte yandan tüketicinin herhangi bir olumsuzlukla karşılaştığında bu olumsuzluğun giderilebilmesi için ilgili kurumlara ya da yetkili makamlara müracaat etme hakkını içeren şikayet hakkı da bulunuyor.

 Bu nedenle; gıda zehirlenmesine maruz kalan veya satın aldığı gıdalarla ilgili herhangi bir şikayeti olan tüketiciler de "174 Alo Gıda Hattı"nı arayarak veya 0501 174 0 174 WhatsApp gıda ihbar hattı üzerinden ihbarda bulunabilirler.

Anahtar Kelimeler : GIDA, İŞLETMELERİNE, SIKI, DENETİM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız