HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Temmuz 2022 Çarşamba Saat: 18:43

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu’da devam eden yatırımlarla ilgili bilgiler verdi.
“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu’da devam eden yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. Vali Sonel, Ordu2da ki kamu yatırımlarının toplam proje bedelinin 13 Milyar 846 Milyon TL olduğunu belirterek “300 adet kamu yatırım projesinden 157 adedi devam eden proje iken, 30 adedi ihale, 15 adedi tasfiye ve 65 adedi proje aşamasında bulunmaktadır.  300 yatırım projesinin 54 adedi Ordu Büyükşehir Belediyesi ve OSKİ Genel Müdürlüğüne, 62 adedi ilçe belediyelerine, 184 adedi ise yatırımcı il ve bölge müdürlüklerine aittir dedi.

Sektörel gelişmeler ile yatırımları değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen 2022 yılının 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na, Vali Tuncay Sonel, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile STK temsilcileri katıldı.

2022 yılı Haziran ayı sonu itibariyle Ordu’daki kamu yatırımlarının proje sayısının 300 olduğunu söyleyen Vali Tuncay Sonel, “İlimizdeki kamu yatırımlarının toplam proje bedeli 13 Milyar 846 Milyon TL’dir. Önceki yıllar harcaması 3 Milyar 884 Milyon TL, yılı ödeneği ise 3 Milyar 437 Milyon TL olup, yıl içi harcaması da 872 Milyon TL’dir. Toplamda projelere 4 Milyar 757 Milyon TL harcama yapılmıştır. Projelerin toplam bedeline göre %34,36 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır” diye konuştu.

Vali Sonel, ”Yatırımcı kurum ve kuruluşların İl Yatırım Sistemi’ne (İLYAS)  girmiş olduğu verilere göre, İlimizde yürütülen 300 adet kamu yatırım projesinden 157 adedi devam eden proje iken, 30 adedi ihale, 15 adedi tasfiye ve 65 adedi proje aşamasında bulunmaktadır. Yıl içerisinde 33 adet projede %100 fiziki gerçekleşme sağlanarak yatırımlar tamamlanmıştır. İlimizdeki toplam 300 yatırım projesinin 54 adedi Ordu Büyükşehir Belediyesi ve OSKİ Genel Müdürlüğüne, 62 adedi ilçe belediyelerine, 184 adedi ise yatırımcı il ve bölge müdürlüklerine aittir” şeklinde konuştu.

“Ordu’muzun 19 ilçesinde en ücra köşesindeki yerleşim birimlerine kadar yapılan çalışmalarda bizlere destek veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediyemize, Bölge Müdürlerimize, İl Müdürlerimize, Kaymakam arkadaşlarımıza tüm İlçe Belediye Başkanlarımıza, işçisinden, mühendisine kadar tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Ordu’da güzel bir ekip var. Bölge müdürlerimizin de sorun çözücü yaklaşımları var. Birlik beraberlik içinde güzel çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşan Kurban Bayramınızı ailelerinizle birlikte kutluyor, sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmenizi diliyorum” diyerek, konuşmasını tamamladı.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız