HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Temmuz 2022 Cuma Saat: 15:32

ÜRETİCİ 55 LİRA İSTİYOR

Yeni sezon öncesi son hazırlıklarını yapan fındık üreticileri fındık taban fiyatının bir an önce açıklanmasını istediler. Geçtiğimiz yıl TMO tarafından 26 Lira olarak açıklanan fiyatın bu yıl en az 55 Lira olarak açıklanmasını
ÜRETİCİ 55 LİRA İSTİYOR

Yeni sezon öncesi son hazırlıklarını yapan fındık üreticileri fındık taban fiyatının bir an önce açıklanmasını istediler. Geçtiğimiz yıl TMO tarafından 26 Lira olarak açıklanan fiyatın bu yıl en az 55 Lira olarak açıklanmasını isteyen fındık üreticiler, aşağı bir fiyatı kabul etmeyeceklerini ifade ettiler.

Dünya fındık ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Karadeniz illerimizde fındık üreticileri hazırlıklarını sürdürüyorlar. Girdi maliyetlerinin anormal derecede arttığını belirten fındık üreticiler, fiyatın 55 liranın altında olmamasını ve bir an önce açıklanmasını istiyorlar.

Açıklanacak fiyat öncesi girdi maliyetlerinim göz önüne alınmasını isteyen üreticiler, “Girdilere baktığımızda yüzde 150’nin üzerinde bir artış var. Rekoltede geçen seneye göre bir düşüş olacağı kesin. Fındık fiyatının üretim maliyetleri göz önünde bulundurularak açıklanması gerekir. Maliyetler göz önünde bulundurulmadığı sürece açıklanan fındık fiyatı biz üreticileri tatmin etmeyecektir” dediler.

Öte yandan Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Türkiye’de üretilen fındığın yüzde 90’ının ihraç edildiğini, fiyatın bu yüzden dolar üzerinden açıklanması gerektiğini belirterek “Dolar üzerinden bir fiyat açıklanırsa bu tartışmalar da son bulur. Çünkü üretilen fındığın yüzde 90’ı ihraç ediliyor, bu rakamlarla da teyitli. Bu yıl 3.5 dolar yani 54 lira fiyat verilmeli” dedi.

Bu yıl ki rekoltenin 600-650 bin ton civarında olacağını da belirten Akça, “Girdi maliyetleri çok arttı. O yüzden fındıkta açıklanacak fiyat da girdi maliyetleri göz önüne alınarak üreticiyi sıkıntıya sokmayacak şekilde, üretimde aksamaya neden olmayacak şekilde açıklanmalı. Bu da en az 54 Lira olmalı” diye konuştu.

(Haber: Mehmet KESKİN)

 

 

 

Anahtar Kelimeler : ÜRETİCİ, 55, LİRA, İSTİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız