HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Temmuz 2022 Pazar Saat: 14:00

EMEP, “SALGIN BÜYÜYOR, ÖNLEM ALINMALI”

Covid salgınının hissedilir biçimde artmaya başladığını belirten Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “İşin şakası yok. Sürü politikasıyla önlem almak yanlış. Bir an önce geçmişin deneyimizle koruyucu önlemeler alınmal
EMEP, “SALGIN BÜYÜYOR, ÖNLEM ALINMALI”

                Covid salgınının hissedilir biçimde artmaya başladığını belirten Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “İşin şakası yok. Sürü politikasıyla önlem almak yanlış. Bir an önce geçmişin deneyimizle koruyucu önlemeler alınmalıdır.” dedi.

                Sağlık Bakanlığının geçmişteki yavaş hareketi yeni salgında da devam ediyor. Aşı olun, çağrısıyla yetinmek yeni ölümlere neden olur.” diye uyarıcı açıklama yapan Poyraz, işin ciddiyeti anlaşılması için çağrı yaptı.

                Poyraz şunları söyledi: “Salgın nedeniyle ölümler canımızı yaktı. Sağlık emekçilerinin özverili çalışmaları sayesinde atlatılabildi. Geçmiş deneyimle yeni süreç gözden geçirilmeli ve iş oluruna bırakılmamalıdır. Şu an çevremizde hasta olanları duyuyoruz, görüyoruz. Salgın artmaya başladı. Ciddi olarak tehlike kapımızda. Önlemler bir an önce alınmalıdır.” dedi.

                Altyapı hazırlanmalı

                Hastanelerin eksikliklerin tamamlanmasının acilliğine dikkat çeken Poyraz, “Önemli olan salgına yakalanma olasılığını azaltmaktır. Hastaların hastanede tedavisi ikinci, planlamadır. Ancak yine de hastanenin tüm eksiklikleri hemen tamamlanmalıdır. Koruyucu önlemler açıklanmalı, aşılar için seferberlik ilan edilmelidir.” dedi.

                Bilim insanları dikkate alınmalı

                Bilim Kurulu deneyiminin yaşandığını ve aynı hatalara düşülmemesi gerektiğini vurgulayan Poyraz, Sağlık politikasında bilim insanlarının görüşlerine kulak vermek gerekiyor. Sağlık politikasını siyasallaştırma hatası yeniden yapılmamalı. Sağlık politikasında tek adam yönetimi anlayışı tutmadı. İşlevsiz bir Bilim Kurulu değil, bilim insanların belirleyici olduğu bir Bilim Kurulu hemen kurulmalı ve onların önerileri doğrultusunda koruyucu önlemler hemen alınmalıdır.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : EMEP, “SALGIN, BÜYÜYOR, ÖNLEM, ALINMALI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız