HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Temmuz 2022 Cumartesi Saat: 14:09

“3600 EK GÖSTERGEDE AYRIMCILIK OLMAMALI”

Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Ordu Şubesi Başkanı Ahmet Demir, “3600 ek gösterge polisin anasının ak sütü gibi helaldir’’ dedi.
“3600 EK GÖSTERGEDE AYRIMCILIK OLMAMALI”

Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Ordu Şubesi Başkanı Ahmet Demir, “3600 ek gösterge polisin anasının ak sütü gibi helaldir’’ dedi.

Demir yaptığı açıklamada bu kanunun polis teşkilatının istediği eşitlik ilkesine uygun çıkartılmadığını belirterek, aynı işi yapan teşkilat mensuplarının ayrımcılığa tabi tutulduğunu savundu.

Polis emeklilerinin yıllardır süren özlük hakları mücadelesinde geçte olsa 3600 ek gösterge Fakülte ve Yüksekokul mezunlarına 15 Ocak 2023’ten geçerli olmak üzere verildiğini anımsatan Demir,Lise ve ortaöğretim muzunu polislere aldıkları ek göstergelere ilave olarak 600 ek puan ve seyyanen 1200 TL ilave ücret verilerek resmî gazetede yayınlanmıştır, bu durum ilerleyen zamanlarda verilen seyyanen zammın enflasyon karşısında eriyeceğini, yıllar önce verilen 100 TL gibi aynı şekilde maaş bordrolarında göstermelik olarak kalacaktır” diye konuştu.

         Bu kanuna belli noktalarda itirazlarının olduğunu kaydeden Demir, “Çünkü kanun Polis teşkilatının istediği eşitlik ilkesine uygun çıkartılmamış, aynı işi yapan teşkilat mensupları ayrımcılığa tabi tutulmuştur. Bu düzenleme mevcut şekliyle ileriki dönemlerde enflasyonla birlikte aynı işi yapan polisler arasında maaş farkını daha da büyütecektir. Seyyanen yapılan zamlara enflasyon farkı ve yıllık zamlar yansıtılmadığından kısa dönem içerisinde enflasyona yenik düşecektir.

         Çalışırken alınan maaşın, emekli olduktan sonra yarı yarıya düşmesi emekli olan insanları mağdur etmektedir. 3600 ek gösterge alan fakülte ve yüksekokul mezunu emekliler bir nebzede olsa rahatlarken, seyyanen zam alan memurlarımız 3600 ek göstergeden muaf tutulmuş, anayasanın eşit işe eşit ücret verilmesi hükmü ihlal edilmiştir.

         Sizler görev verirken ayırım yapmadığınız polisleri, maaş verirken ayırırsanız, adil bir davranışta bulunmamış, teşkilat mensupları içerisinde ayrışmaya neden olmuş olursunuz.

         İç güvenliğin sağlanmasından sorumlu Jandarma, Sahil Güvenlik ve Emniyet Teşkilatı personeli arasında görev ve hizmet yönünden esaslı bir fark bulunmamaktadır.

         Ancak subay ve astsubayların özlük hakları kendi özel kanunları olan 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu’nda düzenlenirken; Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görevli polislerin özlük hakları ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda düzenlenmektedir.

         Oysa bu durumun 3201 Sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu’na göre düzenlenmesi gerekirdi. Bizler 1995 yılında Jandarma Teşkilatı için çıkarılan kanunun aynısının, Emniyet teşkilatına da tahsil farkı gözetilmeksizin unvana göre uygulanmasını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Çözüm önerilerini de sıralayan Demir şunları söyledi: “3600 ek göstergenin tahsil farkı gözetilmeksizin Ünvana göre tüm meslektaşlarımıza uygulanmalıdır.

Polis Emeklilerinin göstergesi aynı görevi yapan Jandarma Subay ve astsubayları ile eşitlenmelidir.

Polise çalışırken verilen Emniyet Hizmetleri Tazminatının en az %50’si ve eş yardımının maaşlara yansıtılması.

Tekrardan buradan haykırıyoruz. Türk Polis Emeklileri olarak taleplerimizin arkasındayız ve sonuna kadar takipçisi olacağız. Devlet büyüklerimizin sesimize kulak vererek bu adaletsizliğe bir çözüm bulacaklarına inancımız tamdır.

         Tahsil farkı gözetilmeksizin, içişleri bakanımızın ifadesi ile söylüyorum ‘3600 ek gösterge polisin anasının ak sütü gibi helaldir’’ sözünün altının doldurulmasını, Sayın içişleri Bakanımızdan özellikle istirham ediyoruz.”

          

 

Anahtar Kelimeler : “3600, EK, GÖSTERGEDE, AYRIMCILIK, OLMAMALI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız