HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Ağustos 2022 Pazar Saat: 15:29

ÇATALPINAR’DA “PEPİNO” HEYECANI

  Çatalpınar Belediye Başkanı Ahmet Türe, ilçede bir ilke imza attı. Çatalpınar Kadı
ÇATALPINAR’DA “PEPİNO” HEYECANI

 

Çatalpınar Belediye Başkanı Ahmet Türe, ilçede bir ilke imza attı. Çatalpınar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyesi kadınlara pepino yetiştiriciliği için önce arazi tahsis etti ardından da üretim aşamasında her türlü desteği sağlayarak yeni bir gelir kapısı açmış oldu.

 

Kooperatif üyesi kadınların talebini kırmayan Başkan Türe, elde edilen başarıyı görünce yaptığı konuşmada; “Belediyemiz her zaman üretenin yanında olmaya devam edecektir. Yeter ki, kadın, erkek her kim olursa olsun tarım ve hayvancılık konusunda üretim ve istihdam adına her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyemizin tarım politikalarını da örnek alarak coğrafyamıza uygun her türlü tarım ürününden faydalanmak istiyoruz.

 

Bu anlamda kooperatif üyesi kadınlarımızın da azmi, sabrı ve başarılarını tebrik etmemek mümkün değil. Meyveler kendini göstermeye başladı. Çok mutlu ve heyecanlıyız. Kadınlarımız emeklerinin karşılığını fazlasıyla alacaktır. Bu tür başarıların elde edilebilmesi için bizlere her daim örnek olan ve katkılarını esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e de ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

 

Son yıllarda oldukça popüler olan pepino meyvesinin Ordu’da da yaygınlaştırılması amacıyla ilk adım atıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesinin başlattığı gelir getirici alternatif tarımsal faaliyetler kapsamında, Çatalpınar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyesi kadınlara fidan desteği sağlandı. Çatalpınar Belediyesi katkıları ile İlçede kapama pepino bahçesi kuruldu.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen faaliyetler kapsamında, Çatalpınar ilçesinde pepino meyvesi yetiştirmek için çalışma başlatıldı.

 

Büyükşehir Belediyesi’nin yönlendirmeleri ve Çatalpınar Belediyesi aracılığı ile verilen fidan desteğiyle birlikte, Çatalpınar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyesi kadınlar tarafından kurulan kapama pepino bahçesinde meyveler kendini göstermeye başladı.

 

PEPİNO MEYVESİ İÇİN İLK DENEMELER OLUMLU SONUÇ VERDİ

Çatalpınar ilçesinde pepino meyvesi yetiştirmek için çalışma başlattıklarını ifade eden Daire Başkanı Ahmet Ultav, “Üreticilerimize vermiş olduğumuz bitkisel ve hayvansal desteklerin yanı sıra Daire Başkanlığımıza ait deneme ve eğitim alanlarımızda ilimizde yetiştiriciliği yapılabilecek ürünlerle ilgili denemeler yapıyoruz.

 

Pepino da bunlardan birisi. Tropik meyvelerimizin bulunduğu serada ve dış ortamda pepino yetiştirdik ve olumlu sonuçlar elde ettik. Bunun üzerine Çatalpınar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyesi kadınlara çelikleme yöntemiyle elde ettiğimiz pepino fidanlarını verdik. Onlar da örnek bir pepino bahçesi oluşturdular. Teknik personellerimizin kontrolünde bitkilerin bakım ve beslemesini eksiksiz olarak yapıyorlar” diye konuştu.

DESTEKLER ARTARAK DEVAM EDECEK

“Ana vatanı Güney Amerika olup son yıllarda ülkemizde de yetiştirilmeye başlanan pepino, sağlığa birçok yönden faydası olan önemli bir meyvedir” diyen Ultav, “Çatalpınar ilçemizdeki çalışmamızın olumlu olması halinde talep eden üreticilerimize pepino yetiştiriciliği konusunda desteklerimiz devam edecek.” şeklinde konuştu.

 

ÇATALPINARLI KADIN GİRİŞİMCİLER ÖRNEK OLMAK İSTİYOR

Çatalpınar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Öznur Şenel ise “İlçemizdeki kadınlarla bir araya gelerek kooperatifimizi kurduk. Birçok yöresel gıda ürünü üreterek satışını yapıyoruz ve aile ekonomimize katkı sağlıyoruz.

 

Üye sayımızı artırarak kırsal alanda yaşayan kadınlarımızı güçlendirmek istiyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyemiz ve Çatalpınar Belediyemizin destekleriyle pepino bahçesi kurduk. Aldığımız meyvelerden reçel, marmelat gibi ürünler yaparak pepinoyu ilimizin damak tadına kazandırarak örnek olmak istiyoruz” dedi.

 

PEPİNO MEYVESİNİN BAŞLICA FAYDALARI

 

Uyku problemlerine iyi gelir. Uyku düzenini dengede tutar. Kan damarlarını kuvvetlendirir. Dalak yetmezliğine iyi gelir. İltihaplara karşı oldukça etkilidir.

Doğal bir afrodizyaktır. Anemi (kansızlık) hastalarının tedavisinde kullanılır.

Kum dökmeye yardımcı olur. Pepino cildi korur, parlatır. Cilt sorunlarına karşı etkili olan pepinoyu tüketen kişilerin cildi geç kırışır. Kemik erimesine iyi gelir. Şeker hastaları için faydalıdır. Bağırsak kanserine karşı oldukça etkilidir. Gen hastalıklarına iyi gelir. Hemofili hastalığına iyi gelir. Kilo vermeye yardımcı olur.

 

Anahtar Kelimeler : ÇATALPINAR’DA, “PEPİNO”, HEYECANI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız