HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Ağustos 2022 Pazartesi Saat: 14:58

SES’TEN EK ÖDEME YÖNETMELİĞİNE TEPKİ

SES’den Sağlık Bakanlığı’nın ek ödeme yönetmeliğine tepki geldi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Ordu Şube Başkanı Ferit Ceylan, Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği ile ilgili “Hekimlerin de gelirlerinde
SES’TEN EK ÖDEME YÖNETMELİĞİNE TEPKİ

SES’den Sağlık Bakanlığı’nın ek ödeme yönetmeliğine tepki geldi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Ordu Şube Başkanı Ferit Ceylan, Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği ile ilgili “Hekimlerin de gelirlerindeki artışın ürettikleri hizmetin miktarına bağlanmış olması temel insani ücretlendirme politikasına da aykırıdır” dedi.

SES, Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği’nin Resmi Gazete’de yayınlandığı gün tepkisini ve kaygılarını dile getirdi. SES Ordu Şube Başkanı Ferit Ceylan da EŞ Başkan Serpil Güven ile birlikte Sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, 2010 yılından sonra ek ödeme ve şimdide teşvik adı altında ödeme yöntemlerinin, temel ücretlerin artırılması yerine yepyeni bir ücret rejimi getirdiğine dikkati çekti.

“Antidemokratik!”

“Sağlık emekçilerinin temel ücretleri yıllardır uygulanan döner sermaye, ek ödeme gibi ücretlendirmeler nedeniyle sürekli eriyor” diyen Ferit Ceylan, şunları söyledi;

“Yönetmelik, birkaç bürokratın inisiyatifi ile yüzbinlerce sağlık emekçisi ve aileleri ile birlikte milyonlarca kişi adına tek taraflı olarak antidemokratik bir yöntemle hazırlanmıştır. İşkolu emekçilerinin örgütlü yapılarının görüşleri her düzenlemede olduğu gibi yine dikkate alınmamıştır. Siyasal alanda yaşanan otoriterleşme maalesef işkolu emekçilerine yönelik çalışmalara da fazlasıyla yansımaktadır.

Yönetmeliğin tüm maddeleri genel merkezimizce kapsamlı değerlendirilecek olup hukuka aykırı maddeler için hukuk mücadelesi de yürütülecektir. Yine yoksulluk sınırı üzerinde emekliliğe yansıyan temel ücret mücadelemiz sonuç alıncaya kadar devam edecektir.

Lütuf ve sadaka

Bu yönetmelikte teknik, idari ve yardımcı hizmetler sınıfında çalışanların gelirlerinin yüzde 2-3’ü kadar ek ödeme alması sağlanmaktadır. Bu kadar ballandıra ballandıra beklenti yaratıldıktan sonra ortaya çıkan sonuca baktığımızda tek kelime ile ‘lütuf ve sadakadır’ diyoruz. Yine hemşire ve SHS sınıfı için ek ödemenin gelirlerine oranı en fazla yüzde 6-7’lik bir artış olacaktır. Hekimler açısından da performans almayanlar için kısmi bir artış olsa da performans alanlar için gözle görülür bir değişiklik yaratmayacaktır. Hekimlerin de gelirlerindeki artışın ürettikleri hizmetin miktarına bağlanmış olması temel insani ücretlendirme politikasına da aykırıdır. Elbette sendika olarak başta da söylediğimiz gibi bizler her türlü performans, ek ödeme ve teşvik uygulamalarına karşıyız.

Mücadeleye devam

Sayın Bakan, her ayın 15’inde yönetmeliğin teknik dilinin güncel hayata tercüme edileceğini ifade etmiştir. Bizim anladığımız yönetmelik denen bu düzenlemenin özel hastane patronlarının aklıyla yapıldığıdır. Yalnız bilinmesini isteriz ki biz bu kölelik düzenine teslim olmayacağız. Çalışırken ve emeklilikte insanca yaşamaya yetecek temel ücret talebimiz gerçekleşinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz.” 

 

Anahtar Kelimeler : SES’TEN, EK, ÖDEME, YÖNETMELİĞİNE, TEPKİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız